Hirdetés

Nem tudjuk kihasználni az iPhone 5S processzorát



|

Egyik app sem képes kihasználni az asztali magasságokban mozgó A7-es CPU-t.

Hirdetés

Az Anandtech úgy döntött, hogy kimerítő elemzésnek veti alá az Apple aktuális mobilprocesszorát, az ARM-alapokon nyugvó A7-es CPU-t. Ez a meglehetősen sokat emlegetett, 64 bites processzor található egyébként az iPhone 5S-ben is. 

Hirdetés

A tesztek során nagyon alapos részletességgel taglalják az A7-es lapka architektúráját, illetve azt, hogy miben hasonlít és tér el ez az A6-nál látottaktól. A végeredmény alapján kétség kívül kijelenthető, amit az Apple is sokat emlegetett: az A7 valóban egy asztali színvonalú processzor, a többi ultramobil CPU pedig labdába sem rúghat mellette

Az A7 olyan erősnek bizonyult, hogy állítólag a jelenlegi készülékek memóriája és akkumulátora nem is képes minden előnyét kihasználni. A mostani eredmények újabb fájó pontot jelenthetnek a riválisoknak, köztük a Qualcommnak. A Qualcomm a 64 bites A7 megjelenésekor haszontalan marketingtrükknek nevezte a CPU-t, később azonban kiderült, hogy nekik és az iparág többi szereplőjének is súlyos találatot jelentett az A7, amit igazából egyetlen jelenlegi app sem tud teljes mértékben kiaknázni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.