Hirdetés

NFC-n keresztül lehet majd fizetni az iPhone 6-tal



|

Több forrás szerint is végre NFC kerül az új iPhone készülékekbe.

Hirdetés

A WIRED, a Re/code, a Financial Times és John Gruber egyaránt úgy tudják, hogy az Apple iPhone 6-os készülékeivel érkezik meg az almás cég mobilos fizetési platformja. Azt még mindig nem tudni, hogy ez miként működhet, ellenben szinte biztosnak tűnik, hogy az új phabletek NFC-képesek lesznek, mindez pedig a részét képezi a fizetési rendszernek is. 

Hirdetés

Az NFC támogatása gyakorlatilag minden évben előkerült az új iPhone-okkal kapcsolatban, most szeptember 9-én azonban tényleg valósággá válhat. Mindezt tovább valószínűsíti, hogy korábban kiszivárgott alaplapi fotók alapján is elképzelhető az NFC-s lapka megléte. 

A szakértők közül sokan hiszik úgy, hogy az Apple alapvető technológiaként építi be az iPhone 6-ba az NFC-t: ebben a Morgan Stanley, a Brightwire és a KGI Securities is egyetért például. Az Apple állítólag a bankkártyák fejlesztőivel (köztük a Visával) is együtt dolgozik egy ideje, a cél pedig az, hogy minden harmadik felet megkerüljenek az almás fizetési rendszerrel. 

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.