Hirdetés

Obama: almákat a lázadók kezébe!



|

Indirekt módon már üzletelhet Iránban az Apple.

Hirdetés

A The Wall Street Journal tegnapi beszámolója alapján az amerikai kormány enyhítette az Iránnal szembeni több évtizedes – 1987 októbere óta fennálló – exporttilalmát, amelynek köszönhetően az ország technológia cégei úgy-ahogy betörhetnek a friss piacra.

Hirdetés


A szabályok annyiban változtak, hogy többek közt az Apple is értékesítheti legtöbb termékét olyan személyeknek és vállalatoknak, amelyek azt Iránban kívánják a fogyasztókhoz juttatni, viszont a cég közvetlenül továbbra sem jelenhet meg a piacon. Sejthetően az embargó ellenére az országban mindig is be lehetett szerezni a vállalat termékeit, ám a könnyítésnek köszönhetően azok mostantól kevésbé kalandos úton juthatnak be az állam területére, ez pedig meglátszódhat az áraikon.


Az amerikai kormány szerint a módosítás célja, hogy az iráni vásárlók könnyebben szerezhessenek be modern számítástechnikai termékeket, amelyeket használva egyszerűbbé és biztonságosabbá válhat az országon belüli privát információáramlás. Kevésbé virágnyelven fogalmazva hatékonyabbá válhat a helyi rezsim megbuktatásán fáradozó polgárok dolga.


Az Egyesült Államok jelenleg Észak-Korea, Kuba, Szíria és Szudán felé nem engedélyez a vállalatainak semmiféle direkt vagy indirekt exporttevékenységet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.