Hirdetés

Óriási az OS X Yosemite népszerűsége



|

Harmincháromszor akkora a rendszer részesedése, mint a Mavericksé a megjelenés előtt.

Hirdetés

Nincs már sok hátra az OS X Yosemite őszi megjelenésééig, addig is pedig rohamtempóban emelkedik a rendszer népszerűsége. Ezt egyik oldalról a teljes dizájnváltásnak köszönheti, másrészt pedig az első publikus bétatesztnek. Augusztusban az új Apple asztali rendszert már 2,6 millió gépre telepítették, ami az összes Mac 3,3 százalékát jelenti a Net Applications statisztikái szerint. 

Hirdetés

Ez az érték harmincháromszor annyi, mint amekkora részesedéssel az OS X Mavericks tavaly szeptemberben, egy hónappal a hivatalos megjelenése előtt rendelkezett. A nyilvános bétának meglehetősen nagy sikere van, a július végén elindult programra ugyanis már több mint 1 millióan regisztráltak, gyakorlatilag megduplázva a Yosemite részesedését a Maces adatforgalomban. 

Érdekesség, hogy a fejlesztők is hasonló lelkesedést mutatnak, ugyanis a júliusi számok alapján az derült ki, hogy négyszer jobban használják ők is a rendszert, mint a tavalyi Maverickset. Minden bizonnyal az ingyenes Yosemite októberre várható megjelenésekor meglepően nagy átállási hullámra lehet számítani, már csak azért is, mert az új OS X az iOS-es eszközökkel is kompatibilis a Continuity funkciónak hála. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.