Hirdetés

Ősszel érkezhetnek az új iPodok



|

Az Apple minden ősszel frissíti iPodjait - az új modellek bejelentésére szeptemberben kerülhet sor, figyelmet elcsalva a Zune HD-ről.

Hirdetés

 

Nagy hiányérzetünk lenne, ha nem újulna meg idén ősszel is a multimédiás lejátszók királya, amelyből már szűk két és fél évvel ezelőtt eladták a százmilliomodik darabot: az Apple iPod. Ahogy tavaly, úgy ebben az évben is várható, hogy a gyártó frissíti az iPodokat. Ez 2009-ben szeptember elején történhet meg.

 

Ha idén is ekkor kerül sor a bejelentésekre, akkor azzal az Apple sikeresen csalhat el némi figyelmet a tervek szerint szeptember 15-től árusított Zune HD-től, amely mellesleg nagyon ígéretesnek tűnik.

 

ipod_nano_2.jpg

 

Az All Thing Digital blog névtelen zeneipari forrásokra hivatkozva tudni véli, hogy a rendezvényre, amelyen bemutatkoznak az új multimédiás lejátszók, szeptember 7-én kerül sor. Az Apple erre csak annyit reagált, hogy nem válaszolnak pletykákra.

 

A tavalyi bejelentés szeptember 9-én volt, 2008-ban akkor mutatkozott be az iPod Touch és Nano, valamint az iTunes 8. Sokak szerint az Apple idén is nagy dolgokat mutathat be, hiszen az ilyen lejátszók között mindig sikerült a többi gyártó előtt maradnia - a Zune HD pedig nehéz feladat elé állíthatja az Apple-t.

 

ipods.jpg

 

Az Apple működésért felelős igazgatója, Timothy Cook elmondta, hogy ők is felismerték, az MP3-lejátszók piaca egyre zsugorodik, hiszen az iPod Touch és az iPhone után ez a kategória jelentős visszalépés. Ezt az eladási számok is tükrözik, a legutóbbi negyedévben 11%-kal, 10,2 millióra esett az eladott iPodok száma.

 

Az iPod Touch eladásai egy év alatt viszont több mint 130%-kal nőttek, az Apple szerint pedig egy olyan jó üzletbe kezdtek, ami még sok-sok évig kitart majd. A hírek szerint épp az ilyen igények miatt egy Apple tablet is úton van már, a legfrissebb pletykák azonban már arról szólnak, hogy ilyen készülékre csak 2010-ben számíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.