Hirdetés

Ősszel érkeznek a videókat is lejátszó iPodok



|

Hirdetés

A mozzanat egyben előrevetíti annak lehetőségét, hogy a vállalat hamarosan olyan iPod modelleket dobjon piacra, amelyek alkalmasak videók lejátszására is. Az Apple szóvivője nem kommentálta a hírt. Médiaipari bennfenntesek szerint a vállalat már tárgyal a legnagyobb kiadókkal (Sony BMG, Warner, Universal, EMI) a klipek licencelésével kapcsolatban. A pletykák szerint ősztől már a klipek is ott lesznek az iTunes zenebolt kínálatában, darabonként 1,99 dollárért. A létrejövő megállapodás várhatóan mindkét fél számára gyümölcsöző lehet: az Apple és a kiadók is új bevételi forráshoz jutnának.


Amennyiben az Apple sikerrel hoz létre egy internetes videoboltot, minden bizonnyal piacra dob majd olyan hordozható lejátszókat, amelyek képesek megjeleníteni a filmeket. Sokan szinte biztosra veszik egy videolejátszási képességekkel felvértezett iPod megjelenését, főleg azért, mert az Apple amúgy is erős a videoszerkesztő- és lejátszó szoftverek területén, gondoljunk csak a Macintosh számítógépekkel együtt szállított iMovie-ra, a Final Cut Próra, vagy a QuickTime-ra.

A videolejátszós iPodok megjelenésével kapcsolatos találgatásokat az is megalapozza, hogy az Apple nemrégiben kötött megállapodást a Broadcommal egy videók dekódolására is alkalmas chip felhasználásáról. Ha az Apple videolejátszási képességekkel látja el az iPodot, tovább növelheti amúgy sem alacsony népszerűségüket. A legutóbbi pénzügyi negyedév során az Apple több mint 6 millió iPodot értékesítet, ma már a hordozható zenelejátszók adják a cég forgalmának harmadát.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.