Hirdetés

Paper, Unread - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Egy letisztult RSS olvasó és a Facebook új alkalmazása is megérkezett a héten.

Hirdetés

Tizedik születésnapját ünnepli a Facebook, ha ismerőseink falán képeikkel tömött videók jelennek meg, ne legyünk nagyon meglepve. Valószínűleg csak véletlen egybeesés, de a cég új alkalmazása, a Paper megjelenését szintén a hétre időzítette, igaz egyelőre csak az US App Store-ból lehet letölteni. Nem tudjuk, a magyar boltban mikor válik elérhetővé, de az eddigi visszajelzések egyöntetűen pozitívak, úgyhogy reméljük hamarosan mi is megkapjuk. Addig viszont nézzük, mit hozott még az elmúlt hét az iOS-felhasználóknak.

Hirdetés

Paper - iPhone, iPod touch - ingyenes

Kezdjük is a Paperrel, ami mint említettük, egyelőre csak az Egyesült Államok App Store-jából tölthető le, de mivel egy „forradalmi” alkalmazásról van szó, nem legyinthetünk rá csak úgy. A „forradalmi” szóval könnyű dobálózni, a kezelőfelület első ránézésre ismerős lehet azoknak, akik ismerik a Flipboardot. Az app tulajdonképpen ugyanúgy magazint csinál ismerőseink és az általunk követett oldalak állapotfrissítéseiből és feltöltéseiből. Mi is megoszthatunk tartalmakat, és bár egyelőre még nem érezzük, hogy teljesen le tudná váltani a Facebook alkalmazást, mindenképp érdemes odafigyelni rá.

Converta - iPhone, iPod touch - 0,89 euró

Kevésbé forradalmi, de annál hasznosabb a Converta, ami alacsony áron kínál rengeteg konvertálási lehetőséget. Nem csak konvertáló, de számológép is egyben, dizájnja pedig tökéletesen illeszkedik az iOS 7-éhez. Hosszú lenne felsorolni, hogy pontosan milyen egységeket konvertálhatunk, a lista megtalálható az adatlapon. Aki attól tart, hogy pénzt például helytelenül konvertálhat, ne féljen: az app minden indításkor ellenőrzi a legfrissebb adatokat.

 

Unread - iPhone, iPod touch - 2,69 euró

Nem kellenek a bonyolult dizájnelemek, nem kellenek az állandóan elérhető, a képernyőből jelentős mennyiségű helyet elfoglaló funkciók: az Unread azt szeretné, ha az RSS-ből behúzott híreket, cikkeket a lehető legkényelmesebben olvashatnánk. Egy cikk megnyitása után csak a cím, a szerző, a dátum és a honlap címe jelenik meg a konkrét cikk felett, semmi más. Több témát is választhatunk, ha az éjszakai olvasásnál kényelmesebb a sötétszürke alapon világosszürke betűt olvasni, ezt is bekapcsolhatjuk. A cikkeket természetesen olvasatlannak is jelölhetjük, ha később újra meg akarnánk nézni, és meg is oszthatjuk másokkal számos csatornán keresztül. Egyelőre Feedly, FeedWrangler és Feedbin felhasználói fiókokkal használható, később mások támogatását is beépítik.

 

Launch Center Pro for iPad - iPad - 4,49 euró

Még tavaly októberben írtunk a Launch Center Próról, ami akkor még csak okostelefonokra és iPodokra volt elérhető. Most megjött a teljesen különálló iPades változat is, ami funkcióiban ugyanazt tudja, mint a kistestvér: gyorsindító ikonokat hozhatunk létre különböző olyan műveletekhez, melyek elvégzése alapjáraton kettőnél több érintést igényelne. Üzenetet küldhetünk egy konkrét személynek, tweetelhetünk, megnyithatunk egy konkrét honlapot. Az adatlap szerint jelenleg 40%-os leárazás van, aki úgy érzi, ki tudná használni az appet, mindenképp most csapjon le rá.

 

Swiftkey Note - Univerzális - ingyenes

Válogatásunk végére a Swiftkey Note-ot hagytuk, amivel a fejlesztők szerint a leggyorsabban jegyzetelhetünk. Bár továbbra is tartunk egy kicsit az autocorrecttől, mint funkciótól, de minden autocorrectet használó rendszer tanul, idővel ezt is magunkhoz lehet szoktatni. A magyar nyelv egyelőre nem támogatott, de az angol, a spanyol, a német, a francia és az olasz igen, tehát aki ezek valamelyikét beszéli és szeretné ötleteit a lehető leggyorsabban leírni, szerezze be. Részegen is teljesen használható, mint azt az alábbi kép is mutatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.