Hirdetés

Pillow, Inky Mail - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Okos ébresztő, szupergyors e-mail kliens és egy PDF-szerkesztő is jött a héten.

Hirdetés

Hétfő este lezajlott a WWDC nyitó előadása, amin új készüléket nem, új szoftvereket viszont annál többet mutattak be. Megismerhettük az iOS 8 és az OS X 10.10 új funkcióit, illetve hogy azok hogyan működnek majd együtt, hogyan teszik még könnyebbé életünket. Ennek, mint minden új operációsrendszer-frissítésnek, persze hátránya is van: sok fejlesztő kénytelen valami teljesen újjal előállni és - rosszabb esetben - eltávolítani programját az App Store-ból, lévén amilyen funkciókat az Apple beépített az iOS-be, azokat kevés felhasználó használja külső alkalmazásból. Azért így is rengeteg olyan app akad, melynek funkcióit az iOS 8 sem tartalmazza majd - ezek közül gyűjtöttünk öt olyat, ami a múlt héten jelent meg az App Store-ban.

Hirdetés

Pillow - iPhone, iPod touch - 2,69 €

Nem kell nagyon kutakodni, ha az ember egy olyan alkalmazásra vágyik, ami kellemesebbé teszi reggeleit. Kelni ugyanis muszáj, de nem mindegy, hogy az ébresztő akkor szólal meg, amikor mély álomban vagyunk, vagy akkor, amikor csak egy hajszál választ el attól, hogy magunktól ébredjünk fel. A Pillow nemcsak ébreszt, de elemzi is az alvás minőségét, rögzíti az éjszaka hangjait, kíméli az akkumulátort, és akkor is működik, ha a készülék alszik. A Runkeeper vagy M7 felhasználók integrálhatják sportolás során rögzített adataikat is, és összefüggést találhatnak a mozgás és az alvás során megfigyelt adatok között. Hamarosan univerzális lesz (tehát iPadre is optimalizálják), illetve rengeteg egyéb funkcióval bővül, érdemes mihamarabb beszerezni.

 

SKRWT - iPhone, iPod touch - 1,79 €

A SKRWT a „hiányzó láncszem a magas szintű okostelefonos fotózásban” - állítják a fejlesztők, akik egyébként maguk is fotósok. Az alkalmazás azért született meg, mert úgy érezték, a széles látószögű lencsék miatt eltorzult vonalak tönkreteszik a legjobb képeket. Részben automatikusan működik, de lehetséges a kézi finomhangolás is. Mint az a képen is látható, a kiegyenesítés miatt a kép egy része elveszhet, úgyhogy nem minden fotónál működik majd tökéletesen, de azért tisztességesen végzi a dolgát.

 

Inky Mail - Univerzális - ingyenes

A hét egyik - egyelőre - ingyenes alkalmazása az emailezést hivatott könnyebbé varázsolni. Egyrészt biztonságos, másrészt a kéretlen hírlevelekről való leiratkozást is megkönnyíti, ami miatt már alapból megéri használni, de ennél sokkal többet tud: követhetjük többek között online vásárolt dolgaink útját. Az Inky érti, hogy miről szólnak az üzenetek, és eszerint szűri, rendszerezi őket különböző kategóriákba. Asztali kliense is van, ami innen tölthető le.

Elevate - iPhone, iPod touch - ingyenes (+IAP)

Egy kis agytorna mindenkinek jól jön, a fókusz, a beszéd, a felfogás gyorsításának fejlesztése mindenki érdeke. Az Elevate minden felhasználó számára személyre szabott gyakorlást kínál, ami folyamatosan igazodik. Különböző, szakértők segítségével megalkotott játékokkal tesztelhetjük és fejleszthetjük képességeinket.

PDF Expert 5 - Univerzális - 8,99 €

A végére itt egy drágább, de lényegesen funkciódúsabb app, amivel rendkívüli precizitással szerkeszthetjük PDF dokumentumainkat. Kijelölhetünk szövegeket, hozzáírhatunk, sőt, még össze is olvaszthatunk több fájlt. Nem csak PDF-eket, de iWork, MS Office és mezei szövegfájlokat is képes feldolgozni, sőt, képeket, hangot és videókat is használhatunk vele. Tényleg nagyon sok mindent tud, érdemes elolvasni a hivatalos leírását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.