Hirdetés

PQChat, Notifyr - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Új chatalkalmazás ígér teljes biztonságot, és iOS-es értesítéseidet Macen is láthatod.

Hirdetés

Reméljük senki nem felejtette el, hogy jövő héten hétfőn kezdődik az idei WWDC, de már tényleg nem tudjuk, mire számíthatunk. Az iOS 8 egyik nagy dobása, az osztott képernyős multitasking valószínűleg nem most mutatkozik be, és készülékek terén sem teljesen tiszta, hogy melyek leplezésének jött el az ideje. Hétfőn mindent megtudunk és mindenről beszámolunk, addig is itt van öt érdekes alkalmazás, amit még iOS 7-es készülékeiteken is gond nélkül futtathattok.

Hirdetés

PQChat - iPhone, iPod touch - ingyenes

Egyre több okunk van arra, hogy féltsük személyes adatainkat, óvatosabban nyilatkozzunk az interneten, és privát beszélgetéseinkben is csak olyan dolgokról ejtsünk szót, amikkel nem lehet később visszaélni. A botrányok erdejében amolyan fák között beszűrődő napsugárként jelent meg a PQChat, aminek lényege, hogy üzeneteink lényegében „lehallgathatatlanokká” válnak. Az üzenetek megsemmisítik magukat, csak egy azonosító kóddal léphetünk kapcsolatba másokkal, és az egész összességében biztonságosabbnak érződik. Hogy valóban biztonságos-e, azt talán soha nem tudjuk meg, mindenesetre paranoiások feltétlenül próbálják ki.

 

Marco Polo - iPhone, iPod touch - 0,89 €

Nagyon vicces és egyben nagyon hasznos alkalmazás érkezett az App Store-ba Matt Wiechec jóvoltából. A Marco Polo játék itthon annyira nem ismert, de az Egyesült Államokban népszerű. Röviden annyi, hogy egyvalaki becsukja a szemét és kiabálja, hogy „Marco”, míg a többiek erre válaszul azt kiáltják, hogy „Polo”, és így kell egymást megtalálnuk. Ez adja az app alapját is: ha nem tudjuk, hova raktuk le készülékünket, csak - lehetőleg észak-amerikai akcentussal - belekiáltjuk a levegőbe, hogy „Marco” (vagy bármi mást, ez változtatható, hogy egyszerre több készüléket is tudjunk keresni, és ne visítson mindegyik egyidőben), az eszköz pedig „Polo”-val válaszol. Internetkapcsolat nem kell hozzá, de futását egy piros sávval jelzi, úgyhogy csak akkor érdemes bekapcsolni, ha épp nem használjuk a készüléket. Jópofa.

Notifyr - iPhone - 3,99 €

Egyre szorosabban köthetjük össze Apple eszközeinket. A pár hónappal ezelőtt említett Knock után egy újabb app jelent meg, amihez szükség van egy Mac-re és egy iOS-es készülékre is, viszont ha mindkettő megvan, természetesen ismét könyebb lehet az életünk. A Notifyr Bluetooth Low Energyt használva küldi át iOS-es értesítéseinket a számítógépre, így még a zsebünkből sem kell elővenni a telefont, ha látni szeretnénk, melyik app akar közölni velünk valamit. Használatához 2011-nél újabb gépek kellenek, erről részleteket az app oldalán találtok.

NoteEX - iPad - ingyenes

A NoteEx egy számológép, de semmilyen értelemben sem a hagyományos fajta. Szabadon jegyzetelhetünk gyakorlatilag bármit, és ha egy műveletet írunk, az app kiszámolja annak eredményét. bármikor törölhetünk egy oldalt, és természetesen elmenthetünk mindent, amit felírtunk.

 

EverClip 2 - Univerzális - 3,59 €

Az EverClip egy tetemes frissítést kapott, gyorsabb, szebb lett, és új funkciókkal is bővült. A program mindent elment, amit iOS-en a vágólapra helyezünk, hogy később azokat szerkeszteni, rendszerezni tudjuk. Szövegeket, képeket, dokumentumokat, tulajdonképpen mindent, amit az iOS ki tud másolni, azt utána az EverClipben kezelhetjük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.