Hirdetés

Pulzust és oxigénszintet mér majd az iWatch



|

A glükózszint mérését nem sikerült felhasználóbarát módon megoldani, így kimarad.

Hirdetés

Újabb fordulatot vett az iWatch története, amelyről egy ideje azt hallani, hogy mindent mér majd az egészségünkkel kapcsolatban - a túlzóbbak szerint még a terhességet is megállapítja majd. A kínai Electrical Engineering Times iparági forrásokból úgy tudja, hogy az okosórára optikai szenzorok kerülnek, amelyek olyan fizikai jelzéseket lesznek képesek mérni, mint a pulzus vagy az oxigénszint. 

Hirdetés

Az Apple állítólag nagyon szerette volna megoldani a glükózszint mérését is, de mivel nem invazív módon nem sikerült elég pontos adatokat mérni, ezért inkább letettek az ötletről, és ezt a funkciót kihagyják a végleges iWatch-ból. 

A pulzus és az oxigénszint mérése egyre gyakoribb funkció a különböző kiegészítők körében, így teljesen logikusnak tűnik egy okosóra esetében is. Az oxigénszint mérését általában az ujjhegyre csíptethető eszközökkel oldják meg, de a mérést a csuklón elvégezni sem lehetetlen, mint kiderült. A pulzus optikai szenzorokkal való mérése szintén egy újabb fajta technológia használatát vetíti előre, amelynél a bőrre vetülő fény segítségével vizsgálják a véráramot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.