Hirdetés

Qualcomm: marketinges átverés az Apple 64 bites processzora



|

A Qualcomm szerint semmi pluszt nem nyújt az iPhone 5S 64 bites processzora.

Hirdetés

A Qualcomm alelnöke, Anand Chandrasekher egy interjúban arról beszélt, hogy az iPhone 5S-ben található új, 64 bites processzor tulajdonképpen csak egy remek marketingfogás. Mindez akkor válik világossá, amikor megtudjuk, hogy a 64 bites megoldásnak csak a megfelelő mennyiségű memória mellett van értelme. 

Hirdetés

Ez a korábban az Intel mobilplatformokkal foglalkozó csoportját is vezető Chandrasekher szerint világos, hogy nem az 1 gigabájt. Szerinte ugyan nagy figyelmet kapott az A7 a 64 bites jellege miatt, de ez a fogyasztók számára semmi pozitívumot nem jelent, mindössze egy marketinges trükk

A bökkenő egyszerűen az, hogy valójában a 64 bites CPU-nak több mint 4 gigabájt memóriára lenne szüksége. Emellett a teljesítményt sem igazán növeli ez a tény, sőt, a 64 bites alkalmazások többsége általában nagy, szerverekre szabott program. A Qualcomm azonban elfelejti azt a tényt, hogy marketing vagy sem, az Apple számára mindig is dicsőség marad, hogy ebben is elsők lehettek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.