Hirdetés

Rááll a hangfelismerésre az Apple



|

A Nuance helyett házon belül oldják meg a Siri fejlesztését.

Hirdetés

Nem is olyan régen röppentek fel azok a hírek, amelyek szerint a Samsung fel akarja vásárolni az Apple Siri hangalapú asszisztense mögött álló Nuance vállalatot. A Wired most úgy értesült, hogy az Apple nem várja ki az ügy végkimenetelét, már most elkezdték összeállítani a saját csapatukat, amely a következőgenerációs Sirin és a hangfelismerésen dolgozik majd. 

Hirdetés

A beszámoló szerint nem csak vezetői szinten keresik az embereket a cupertinói céghez, hanem egészen a kutatói szintig. A Torontói Egyetem egyik munkatársa szerint nagyon erős csapatot raknak össze a hangfelismeréssel kapcsolatos kutatásaikhoz. 

A Nuance néhány embere egyébként már korábban átült az Apple székeibe, és már ezelőtt is voltak híresztelések arról, hogy belsős megoldásokkal akarnak eltávolodni a külsős vállalattól. Az iOS 8-ban még mindenesetre a Nuance Sirije lesz, néhány apróbb újítással. Ezek között találjuk majd a "Hey Siri" hangaktiválási opciót és a shazamos zenefelismerést is, amikor idén ősszel befut az iOS 8. 

 

Fotó: mobilecrazies.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.