Hirdetés

Remekel az Apple a haldokló PC-s piacon



|

A Gartner szerint Amerikában 28,5 százalékkal javultak az eladásaik.

Hirdetés

A Gartner statisztikái szerint az amerikai PC-s piac egy év alatt újabb 7,5 százalékkal zsugorodott, eközben viszont az Apple remekelt. Az almás gyártó piaci részesedése a régióban 9,9 százalékról 13,7-re emelkedett, a növekedés mértéke pedig 28,5 százalékos volt. 

Hirdetés

A többi gyártó pont ellenkező eredményeket könyvelhetett el: bár a Lenovo és a Dell halvány javulással zárta a 2013-as évet, a HP, a Toshiba és a többi cég jelentős csökkenéseket szenvedett el az eladásokban. 

Bár az amerikaiak rengeteg tech kütyüt vettek karácsonyra, a Gartner szerint a PC-k most sem voltak ezek között. Ami azt illeti, a hibrid notebookok piaca továbbra is mikroszkopikus, a PC-s üzletág pedig az eddigi legnagyobb visszaesését élte meg. 

Érdekesség, hogy míg a Gartner szerint az Apple ilyen körülmények között is tarolt, az IDC számai szerint nagyjából annyit adtak csak el, mint tavaly. A valóság január 27-én derülhet ki, amikor az Apple hivatalosan is közzéteszi majd az eredményeit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.