Hirdetés

Nagyon sok pénzt költ az Apple



|

A szakértők szerint komoly újdonságokra számíthatunk az almás vállalattól.

Hirdetés

Katy Huberty, a Morgan Stanley elemzője az Apple legfrissebb mérlegen kívüli adatait vizsgálta, majd vonta le belőlük a következtetéseket. Mivel ezek az adatok a múltban nagyon szoros összefüggést mutattak a vállalat árbevételeivel, ezért a szakértő azt jósolja, hogy a következő negyedévekben az Apple bevételei az egekbe szökhetnek

Hirdetés

A mérlegen kívüli tételekhez hozzátartoznak például az alkatrészekbe, szolgáltatásokba és gyártóeszközökbe, hirdetésekbe való befektetések, amelyek rendszerint új készülékek piacra dobását szolgálják. Az Apple effajta költekezése éves szinten 46 százalékot emelkedett, ami a legmagasabb, mióta 2007-ben megjelent az első iPhone. 

Más elemzőkhöz hasonlóan Huberty is arra számít, hogy mindez nagy újdonságokat jelent. Ezek között ő is biztosra veszi az iPhone 6 phableteket és az iWatch okosórát, amelyek mind idén kerülhetnek a piacra. A nyereséget tovább fokozhatják a további új eszközök és szolgáltatások, mint például a sokat emlegetett mobil fizetési rendszer. Pletykálnak még egyébként enyhén frissített iPadekről és egy teljesen új MacBookról is. 

 

Fotó: Martin Hajek

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.