Hirdetés

Rengeteget nyert a Microsoft az iPadre írt Office-szal



|

2000 óta nem volt ekkora magasságokban a Microsoft részvényárfolyama.

Hirdetés

A Microsoft részvényárfolyama olyan magasságokba emelkedett, amilyenben több mint egy évtizede nem volt. Az emelkedést az elemzők szerint annak köszönheti a redmondi cég, hogy a piac nagyon jól reagált az iPadre írt Office megjelenésének a hírére. 

Hirdetés

A Microsoft részvényei 5 százalékkal, 39,90 dolláros értékre nőttek kedden, ami plusz 15 milliárd dolláros értéket jelent a vállalat számára. 40 dollár közelében ez az érték legutóbb 2000. júliusában volt. 

Jelen pillanatban úgy tudni, hogy Satya Nadella egy március 27-i médiaesemény keretében mutatja be a Wordöt, az Excelt és a PowerPointot magába foglaló Office programcsomagot iPadre. Az almás tabletek tulajdonosainak a 10 százalékát várják az elemzők az előfizetők közé, ami éves szinten akár 1,5 milliárd dolláros extra bevételt is jelenthet a Microsoftnak. Mindez azt jelzi, hogy a cégnek valóban szüksége lehet az Apple platformján való terjeszkedésre is. 

Más vélemények szerint a Microsoft számára kedvező emelkedés hátterében több tényező is van. Ezek között említik a fejlődő piacokon a Windows Phone sikerét, a Nokia X iránti érdeklődést, illetve azt a tényt, hogy Ballmer uralma helyett már Nadella irányítja a redmondiakat. 

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.