Hirdetés

Robotok szerelik össze az iPhone 6-ot



|

Az Apple lesz első, aminek már részben robotokkal gyárt a Foxconn.

Hirdetés

A Foxconn ügyvezetője bejelentette, hogy hamarosan robotokat állítanak üzembe azért, hogy a dolgozók egy része helyett szereljék össze a gyárakban az egyes eszközöket. Az első cég, amely igénybe veszi a robotokat, az Apple lesz. 

Hirdetés

A Foxbotok mindegyike nagyjából 30 000 készülékét tud majd összerakni, és nagyjából 20-25 000 dollárba kerül. A robotok már a tesztelés végén járnak, így a Foxconn hamarosan 10 000 darabot telepít belőlük. A nagyszabású terveket egyébként már 2011-ben megszellőztették, akkor 1 millió robotról álmodtak. 

Az Apple tavaly egyébként arról döntött, hogy 10,5 milliárd dollárt fektet az ellátólánc technológiáiba, köztük az összeszerelésre szakosodott robotokba. Ezzel kapcsolatban egyébként idén már volt egy olyan beszámoló, hogy az Apple akkumulátorait ezentúl automatizált gyártósorokon készítik. 

Robotok ide vagy oda, a Foxconn az iPhone 6 gyártásához plusz 100 000 dolgozót vett fel nemrég. Szükség is lesz rájuk, ugyanis a várhatóan szeptember 19-i startra a 4,7 és az 5,5 hüvelykes modellnek is nagy számban kell a raktárakban állnia. 

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.