Hirdetés

Sikkasztással vádolják az olaszok az Apple-t



|

Az adóhatóság szerint 1 milliárd euró bevétel után nem adózott le a vállalat.

Hirdetés

Domenico Dolce és Stefano Gabbana adócsalás miatti 20 hónapos felfüggesztett börtönbüntetésének nyári kiharcolása után az olasz adóhatóság újabb nagyvadnak mondható célpontot keresett magának, a Reuters beszámolója alapján az almás vállalat került célkeresztbe.

Hirdetés


Az ügynökség belsős források által megerősített értesülései szerint az adóhatóság sikkasztás miatt nyomoz a vállalat ellen, ugyanis szerintük a helyi kirendeltség az Írországi elosztóközponton keresztül könyvelte le a bevételeinek egy részét, a manővernek köszönhetően 2010-ben 206, míg 2011-ben 853 millió euró (összesen 1,059 milliárd euró) bevétel után nem fizetett adót.


Az Apple tájékoztatása szerint az adóhatóság vádjai ezúttal is alaptalanok, nagyon hasonló okból korábban 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben is auditálták az olasz képviseletet, ám mindent jogszerűnek találtak. Véleményük szerint a mostani vizsgálat konklúziója ugyanez lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.