Hirdetés

Soha nem hallott Beatles-felvételek jönnek az iTunes-ra



|

59 számot tartalmaz a csak fanatikusoknak kötelező kiadvány.

Hirdetés

Kiváló hírrel szolgálhatunk a legendás The Beatles nagy rajongóinak, ugyanis az Apple Recordings névre hallgató kiadó jóvoltából elvileg még ezen a héten megjelenik az iTunes kínálatában a zenekar „The Beatles Bootleg Recordings 1963” című albuma. Nevével ellentétben a cégnek nincs köze az Apple Computers-hez, sőt: 1978-tól 2010-ig feszültséget okozott a vállalatok közt az azonos név, állítólag részben ezért is került fel későn az iTunes-ra a The Beatles diszkográfiája.

Hirdetés


A lényegre visszatérve a napokban landoló új album 59 számot fog tartalmazni, a felvételek jókora táborát néhány kiválasztotton állítólag még senki nem hallhatta, míg mások ritkaságszámba mennek. A felvételekből 15 stúdióban készült, míg a maradék 44-et a BBC rögzítette.


Az album kiadásának oka, hogy az EU jogszabályai szerint a kiadatlan felvételeket az elkészítésüktől kezdve 50 éven keresztül védi szerzői jog, míg a kiadásra kerültek esetében az időtartam 70 év: a jogtulajdonos Apple Recordings nem szeretné, ha más kiadók profitálnának a felvételekből. A számlista a forrásunkul szolgáló NME hírportálon tekinthető meg.


(Fotó: Kevin Krejci)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.