Hirdetés

Steve Jobs utolsó szavai



|

Meglepő lehet szembenézni a végső pillanattal, különösen egy ilyen küzdelmes élet után.

Hirdetés

Mona Simpson regényíró, az Apple társalapító Steve Jobs húga megosztotta gondolatait bátyjáról, köztük azt is, hogy mik voltak e meghatározó személyiség utolsó szavai. A New York Times lehozta a megemlékezési ceremónián elhangzottakat.

 

Simpson beszélt arról, hogy kislányként mennyire szerette volna, ha apjuk gazdagon visszatérve segítene nekik. Álma azonban inkább bátyja személyében vált valóra.

 

 

„Még feministaként is egy olyan férfire vártam egész életemben, akit szerethetek és aki szeret. Évtizedeken át azt gondoltam, hogy az apám lehetne az. 25 évesen találkoztam végül ezzel a férfival, aki a bátyám volt." - írta Mona Simpson. Felnőtt korukig ugyanis nem találkoztak egymással a testvérek, mivel Jobs-t örökbe adták. Egy ügyvéd kereste fel Simpsont 1985-ben, hogy megvan rég elveszett bátyja és történetesen gazdag és híres is, de kilétét nem fedte fel. Egy ideig találgatnia kellett, hogy ki lehet az, de végül sikerült találkozniuk is.

 

Simpson számos dolgot leírt bátyjáról, azokat a dolgokat, amiket élete, betegsége és halála során megtudott róla. Szerinte Jobs nem átallott keményen dolgozni akkor sem, mikor az eredmény csupán bukás volt. Bántotta, mikor eltávolították az Apple-ből, különösen mert így nem hívták meg a szilícium völgy hírességeinek fogadására, melyen az USA elnöke is részt vett, de attól még kőkeményen dolgozott új cégén, a NeXT-en. Simpson nem csak munkamániásként, hanem kifejezetten romantikus lélekként írja le fivérét, aki még randikat is próbált szervezni nővérének. Feleségét, Lurene-t Jobs nagyon szerette.

Betegsége súlyossága miatt nagyban kihatott az Apple legendás vezérének mindennapjaira. 2009-es májátültetése után újra kellett tanulnia a járást is. Simpsons olyan emberként írja le, akinek a szeretet és a szenvedély áll motivációi központjában és ez ez ad számára erőt ahhoz, hogy újra és újra próbáljon dolgokat, mígnem célt ér. A fájdalom elviselését megkönnyítendő célokat tűzött ki maga elé, fia szalagavatóját, egy japán utat leányával, egy saját csónakot, melyen feleségével nyugdíjas éveit töltheti. Nem sikerült minden célt megvalósítani, mivel 56 évesen, a rákkal vívott hosszú harc után 2011. október 5-én elhunyt.

 

 

Ami a halál megközelítését, felfogását illeti arról Simpsons így ír: „úgy halt meg, mint amilyen volt. A halál nem megtörtént Steve-vel, ő elérte azt." Zárszóként Simpson megosztotta az utolsó szavakat, melyeket testvérére, Patty-re, gyerekeire és feleségére nézve, majd rajtuk túllátva mondott: „OH WOW. OH WOW. OH WOW".

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.