Hirdetés

Szabadalomért perelik az Apple-t



|

Egyre több az Apple elleni per, mindenki szeretne egy szeletet az iPod-tortából

Hirdetés

Nemrég a Beatles együttes képviselői perelték be, most pedig szabadalomsértésért indult ellenük eljárás.

A felperes ez esetben a Burst.com, amely egy olyan szoftveres megoldás kifejlesztésében vállalt úttörő szerepet, mely audio- és videofájlok hálózaton keresztüli felgyorsítását segíti elő. A vállalat most azt sérelmezi, hogy az Apple ezeket a szabadalmakat sérti meg folyamatosan a Quicktime szoftver webes videostreameket lejátszó részével, de az iTunes szoftverben és az iPod médialejátsazókban is találtak a Burst megoldásaihoz hasonló részeket.

A periratok szerint a Burst.com most egy összegű kártérítést követel az Apple-től az eddigi "sérelmekért", mostantól pedig százalékos jogdíjat szeretne kapni minden olyan Apple alkalmazás után, melyben a kérdéses elemek szerepelnek.

A közelmúlt eseményei alapján viszont úgy tűnik, az Apple kénytelen lesz fizetni, mivel a Burst.com nemrég a Microsoftot támadta meg hasonló szabadalmak megsértése miatt, és a redmondi vállalatot végül hatvanmillió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.