Hirdetés

Rengeteget kaszált az Apple



|

A vállalat több rekordját is megdöntötte a tavalyi utolsó negyedévben.

Hirdetés

Az utóbbi napokban sorra érkeztek a tőzsdén jegyzett közismert vállalatok tavalyi utolsó negyedéves pénzügyi beszámolói, azonban az összes közül feltehetően az Apple eredményei érdeklik a legtöbb informatika iránt érdeklődőt, lévén a vállalat látszólag piaci körülményektől függetlenül rendszeresen döntögeti a saját elképesztő rekordjait; vajon mikor állhat meg az úthenger?

Hirdetés


Valamikor a jövőben talán, ám a rossz hírt hallani kívánók bánatára az Apple kegyetlen eladásokat produkált 2013 utolsó negyedévében. A vállalat egy évvel korábbi 54,5 milliárdos rekordját megdöntve 57,6 milliárd dolláros bevételt ért el, a profitja viszont 2012 utolsó negyedévéhez hasonlóan 13,1 milliárd dollár volt.


Az óriási siker mozgatórugója az iPhone 5S és iPhone 5C duó voltak, a vállalat korábbi 47,8 milliós rekordját megdöntve három hónap alatt 51 millió darab okostelefont értékesített. Sajnos modellekre nem lett lebontva a statisztika, azonban a régóta zuhanó átlagos eladási ár néhány dolláros (636 helyett 642 USD) növekedéséből ítélve inkább a drágább modellt kereshették a fogyasztók.


Az iPadek szintén remekül szerepeltek, éves összehasonlításban 22,9-ről 26 millióra emelkedett az eladott készülékek száma, de a Mac számítógépek esetében is meglepően pozitív az értékesített eszközök számának 4,1-ről 4,8 millióra emelkedése.


Az iPod zenelejátszókról már nem mondható semmi szép és jó, lévén éves ciklusban 12,7-ről 6 millióra esett az irántuk való kereslet. Végül érdekes, hogy az eladott Apple eszközök 63 százaléka a nemzetközi piacon talált gazdára.


(Forrás: Apple)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.