Hirdetés

Teszteltük az új Apple iMac-et



|

Frissült az Apple otthoni felhasználóknak szánt iMac családja, a szép külső nem változott, de a belső megújult.

Hirdetés

A korábbi modellekhez hasonlóan az új iMac is 20 valamint 24 hüvelykes monitorral kapható. Szerkesztőségünkben egy 20 hüvelykes példány járt, de a két modell közül a jobban felszerelt változat. Ez a legmodernebb Penryn magos 2,66 gigahertzes Core 2 Duo processzorral van felszerelve, amely 1066 Mhz-es külső órajelet használ és 6 megabájt gyorsítótárat tartalmaz. (A kisebb modell 2,4, a 24 hüvelykes monitorral felszerelt gép pedig 3,06 gigahertzes processzort kapott.). A már említett beépített, 20 hüvelykes, nagyon jó minőségű képernyő 1680×1050 képpont megjelenítésére képes, meghajtásáról pedig egy ATI Radeon HD 2600 Pro grafikus kártya gondoskodik. Két gigabájt 800 megahertzen üzemelő DDR2 memóriát és 320 gigabájtos SATA merevlemezt tartalmaz, emellett a gép oldalában helyet kapott egy nyolcszoros, duplarétegű korongok írására is alkalmas DVD-író. Az impozáns felszereltségi listát beépített mikrofon, iSight webkamera és sztereó hangszórók egészítik ki.

 

 

imac_nagy_k.jpg

 

 

A készülék csatlakoztathatóságát sem érheti panasz, egyrészt 802.11n drótnélküli hálózati csatolót, másrészt Bluetooth támogatást is kapott. „Drótos" perifériáinkat öt darab USB 2.0 kapu (ebből kettő a billentyűzeten), egy 400-as és egy 800-as FireWire csatoló és egy mini DVI aljzat várja. Ez utóbbi egy külön megvásárolható adapterrel DVI, VGA és S-Video kimenetté alakítható. A géphez jár a már említett, két USB kaput tartalmazó, magyar kiosztású billentyűzet, egér és egy távirányító is.

 

 

alma_k.jpg

 

 

Tesztjeink során a számítógép igen gyorsan és csendesen tette a dolgát. Azok számára ajánljuk elsősorban, akik szépen kinéző, mindenes otthoni számítógépet szeretnének vásárolni és nem riasztja el őket a magas ár, valamint nehézkes, illetve bizonyos alkatrészeknél a lehetetlen bővíthetőség.

 

 

bill_k.jpg

 

 

 

Készítő: Apple
Forgalmazó: HDSys Kft.
Ár: 344 190 Ft

 

Adatok:

 

  • 20 hüvelykes beépített monitor
  • 2,66 gigahertzes Intel Core 2 Duo processzor
  • 320 gigabájtos merevlemez
  • Nyolcszoros, duplarétegű DVD-író
  • ATI Radeon HD 2600 PRO grafikus kártya
  • Beépített webkamera
  • 802.11n Wi-Fi és Bluetooth

 

 

Értékelés:



Előny: Gyönyörű külső, gyors működés, halk
Hátrány: Korlátozott bővíthetőség, magas ár

 

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.