Hirdetés

Thunderbolt kijelzővel újít az Apple



|

Az Apple a létező legkomolyabb teljesítményű interface-szel, a Thunderbolt-csatlakozással adta ki új prémium kategóriás megjelenítőjét, melyet természetesen csak kompatibilis Mac gépekhez illeszthetünk.

Hirdetés

Az Apple bemutatta a világ első Thunderbolt I/O-technológiával működő kijelzőjét, amely a Mac laptopok dokkoló-állomásaként is használható. A 27 hüvelykes monitorhoz egyetlen kábel segítségével csatlakoztathatók a kompatibilis Mac rendszerek. A kapcsolaton keresztül a számítógépek használhatják a kijelző FaceTime kameráját, a kiváló hangminőséget garantáló hangrendszerét, illetve a Gigabit Ethernet, FireWire 800 és Thunderbolt-portot, valamint az USB-portokat.

 

A 16:9 arányú, teljes felületén üvegborítású Thunderbolt Display képe az IPS technológia jóvoltából akár szuperszéles, 178 fokos látószögből is kiválóan látható. A fényérzékelője automatikusan a külső fényviszonyoknak megfelelően állítja be a fényerőt, így a kijelző csak annyi energiát használ, amennyi az optimális megjelenítéshez szükséges. Az új kijelző higany felhasználása nélkül, LED-es technológiával, arzénmentes üvegborítással és jelentős mértékben újrahasznosítható alapanyagokból készül.

A Thunderbolt portok egyenként akár 10 Gb/s sebességű adatátvitelre is képesek. Valamennyi támogatja a PCI Express protokoll közvetlen csatlakoztatását a külső perifériákhoz – például a nagy teljesítményű tárolókhoz és RAID-tömbökhöz –, valamint a nagy felbontású kijelzők DisplayPort-kapcsolatát. Megfelelő adapter segítségével HDMI-, DVI- és VGA-kijelzőkkel is használhatók. A Thunderbolt-alapú, elkülönített grafikus egységgel felszerelt Mac számítógépeket akár egyszerre két külső kijelzővel is használhatják tulajdonosaik. Ezzel a profi felhasználók több mint 7 millió képpontnyi megjelenítési területhez jutnak, és további Thunderbolt-eszközöket, valamint video- és hangrögzítő eszközöket csatlakoztathatnak rendszerükhöz.

Az új Apple Thunderbolt Display az elkövetkező 60 napon belül kerül forgalomba az Apple hivatalos viszonteladóinak és disztribútorainak közreműködésével. A kijelző csak Thunderbolt I/O-porttal felszerelt Mac számítógépekkel használható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.