Hirdetés

Tim Cook kiosztotta a konkurenciát



|

Az Apple vezérigazgatója szerint nem érdekli őket a hulladék telefonok készítése.

Hirdetés

Az iOS 7 operációs rendszert tegnap elérhetővé tett, a héten pedig két új iPhone mobilt is piacra dobó almás vállalat vezérigazgatójáról a látszattal ellentétben nem pattannak le a riválisok és kritikusok gunyoros megjegyzései, Tim Cook a Bloombergnek adott interjújában a kellemeset a hasznossal összekötve most mindenkit kiosztott.

Hirdetés


A cég első embere szerint az új típusú elektronikai termékek olcsóbbá tételével kapcsolatos törekvések az ipar kezdetétől fogva jelen vannak, ám ők sosem kívántak például olcsó telefont elérhetővé tenni. „Mindig van a piacnak egy hulladék rétege, mi viszont nem utazunk a hulladékiparban” – fogalmazott az úriember, aki szerint a vacak termékek készítése hiányzik az Apple genetikai állományából.


Cook megítélése alapján a Nokia mobilos részlegének Microsoft általi felvásárlása egyrészt iskolapéldája a piacon ölbe tett kézzel ülő vállalatok sorsának, másrészt pedig a redmondiak nyilvánvalóan másolni kívánják az Apple felettébb sikeres üzleti modelljét.


Természetesen a Google sem maradt ki az aktuális cicaharcból: a vezérigazgató meglátása szerint az Android töredezett, plusz a programboltjában lévő nagy mennyiségű ősi alkalmazás miatt sebezhetőbb a rivális szoftveres platformoknál.


(A kép forrása: Mike Deerkoski / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.