Hirdetés

Timera, CalCube - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Nem nehéz kitalálni, hogy most is mely kategória hízott a legrohamosabban, de mindenből van azért egy kicsi.

Hirdetés

Egyelőre továbbra is csak pletykákból sejtjük, hogy milyen lesz az iPhone 6. Már nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen irányba viszi tovább az Apple a termékvonalat, hogy mernek-e korábbi elveikkel szemben szélességében is nagyobb kijelzőt belepakolni az új készülékbe. Ha így lesz, nem kizárt, hogy a fejlesztőknek minden egyes alkalmazásukat más felbontásra kell optimalizálniuk, de megéltünk már egy ilyet az iPhone 5 megjelenése idején is, és szerencsére a többség gyorsan reagált. A héten megjelent alkalmazások kapcsán még nem kell ezzel számolni, nézzük is, ezúttal mivel csábít minket az App Store.

Hirdetés

Timera - iPhone, iPod touch - ingyenes

A fotózást mindig lehet fokozni, de nem csak a szűrők és a különböző finomítási lehetőségek tehetnek különlegessé egy iPhone-nal készült fényképet. A Timera egy zseniális kezdeményezés, ami főleg azoknak fog tetszeni, akik szeretnek nevezetességről nevezetességre járva kirándulni. Ha meglátogatunk egy helyszínt, az applikációban megnézhetjük az ott készült, gyakran nagyon régi képeket és ami a legjobb: összemontázsolhatjuk azokat egy általunk készítettel, amolyan „ablak a múltba” módon. A régi képek száma folyamatosan növekszik, ami részben annak köszönhető, hogy maguk a felhasználók is feltölthetik az archívumból előásott alkotásokat.

 

Zippy - Tasks and Reminders - iPhone, iPod touch - 1,79 euró (jelenleg 0,89 euró)

A Zippy mindössze egy hete jelent meg, de máris hatalmas sikernek örvend. Az elsőre egy szimpla to-do alkalmazásnak tűnő app annyiban különbözik a vele azonos kategóriában lévőktől, hogy különböző grafikonokon mutatja meg, mit mennyi idő alatt teljesítettünk, mivel késtünk (vagy mit teljesítettünk határidő előtt), hol kell fejlődnünk és mire kell odafigyelni, hogy jobban be tudjuk osztani időnket és produktívabbá váljunk. 

CalCube - Univerzális - 1,79 euró

Egy újabb naptár alkalmazás, ami a legjobb, leggyorsabb, legáttekinthetőbb szeretne lenni. A CalCube első indításánál megadhatjuk azokat a beállításokat, amiket csak ritkán szoktunk változtatni, ezután pedig elegendő csupán a beírni kívánt esemény nevét és időpontját beállítani. Kezelése egyszerű, egy téglatestet forgatva válthatunk a hetke között, és amolyan jópofa extraként minden napnál láthatjuk az időjárás-előrejelzést. Természetesen az iCallel, iClouddal és a Google Naptárral is lehet szinkronizálni. 

 

Numerical: Calculator Without Equal - iPhone, iPod touch - 2,69 euró

Néhány app pont egyszerűsége miatt emelkedik ki a többi közül. Ilyen a Numerical is, ami egy, az iOS 7 dizájnjához igazított külsővel felvértezett számológép app. A fejlesztők az egyenlőség gomb hiányát emelték ki, mint leglényegesebb funkciót, de van ennél vonzóbb tulajdonsága is. A beírt műveleteket például végig követhetjük, nem csak az eredményt látjuk, és használhatunk zárójeleket is a komplxebb problémák megoldására. Az egész számolást és az eredményt is kimásolhatjuk, vagy beilleszthetünk egy bármilyen műveletsort, melyből a program automatikusan kiveszi a nem-matematikai írásjeleket. Különösen felhasználóbarát dolog, hogy ha valamit nem tud kiszámolni, nem csak egy szimpla ERROR feliratot ad eredményül, hanem megindokolja, hogy miért nem kapunk eredményt.

 

Weather Underground - iPhone, iPod touch - ingyenes

Az App Store egyik legfunkciódúsabb, leghasznosabb időjárás-előrejelző appje is a múlt héten jelent meg. A Weather Underground több mint 30000, felhasználók által üzemeltetett állomás jelentését gyűjti össze, így pontosabb előrejelzést tud adni, mint a reptéri és az egyéb állomások. Interaktív térképen mutatja meg a környék időjárását, megtekinthetjük a webkamerák, a műholdak és a radarok képét. Ha nem azt tapasztaljuk, amit az app ír, mi magunk is beküldhetünk jelentést. Maga a szolgáltatás egyébként 1995 óta üzemel, aki használta már, tudja mire számítson. Vajon sikerül még szélesebb körben elterjeszteni a közösségi időjárásjelentést?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.