Hirdetés

Több pénzt hozhatnak az iPadnél az androidos tabletek



|

Az egyik elemző következtetése szerint az iPad már pénzügyi fronton is hátrányba került.

Hirdetés

A Morgan Stanley egyik elemzője, Katy Huberty az IDC két héttel korábban kiadott statisztikáit vizsgálta, majd arra jutott, hogy az Android immáron az árbevételt tekintve is megelőzte az iPadet. Huberty szerint az Android az idei harmadik negyedévben a tabletpiac árbevételeinek a 46,2 százalékát vitte haza, míg az iPadnek csak 45,6 jutott. Ehhez pluszban az Android eladásai 58,5 százalékról 66,7-re emelkedtek - a Samsungnak hála -, míg az iPad részesedése a kategóriában 40,2 százalékról 29,7-re csökkent. 

Hirdetés

Az Android egy ideje mennyiségben bár túlnőtt az iPadeken, azt azért még elmondhatta az Apple, hogy sokkal jövedelmezőbb az ő platformjuk. Ha Hubertynek igaza van, ez már nem áll. Több tényezőt is érdemes azonban még belevenni az összképbe. 

Először is az ünnepi szezonnak, az iPad Airnek és a retinás iPad mininek hála valószínűleg nagyon megugrik a következő hónapokban az Apple tabletek iránti kereslet. Ezen felül a Fortune szerint Huberty nem vezette le, hogyan következtetett az IDC eladásai adataiból; maga az IDC pedig nem tette közzé, hogyan becsülte meg a Samsunghoz kötődő számokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.