Hirdetés

Tokeneket használ az Apple fizetési rendszere



|

A pénzügyi intézetek jobban kedvelik a tokeneket, így az Apple is ezek mellett szavazott.

Hirdetés

A Bank Innovation jól értesült forrásai szerint az Apple hamarosan bemutatkozó, iPhone 6-tal és iWatch-csal működő mobil fizetési rendszere tokeneket használ majd a biztonság és a pénzügyi intézetek elégedettsége érdekében. A cégek azért szeretik jobban a tokeneket, mint a 16-jegyű kártyaszámokat, mert ezek az egyedi és komplex kódok könnyen átvihetőek az eszközök között, ugyanakkor csak egyszer használják fel őket, és még ha el is kapja az egyiket valaki, nem tudja mire használni. 

Hirdetés

Bizonyítékként előkerült egy múlt hónapban jóváhagyott Apple-szabadalom is, amelyet eredetileg még 2009-ben jegyeztek be a témában. A jelentés kitért az iPhone 6-ra és az iWatch-ra is, amelyeknek az NFC-s képességeit állítólag az NXP lapkái garantálják. 

Azt mondják, hogy az Apple boltjai és partnerei is készülnek az NFC használatára, illetve támogatja a rendszert a Visa, a MasterCard és az American Express is. A kereskedők közül úgy tudni, hogy a Walgreens, a CVS és a Nordstrom az elsők között működik együtt az Apple-lel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.