Hirdetés

Tovább árulkodnak az áttervezett iPhone 6-ról



|

Ha hiteles az egyik új tok, akkor tényleg jobb oldalra kerül a bekapcsológomb.

Hirdetés

Az Apple következő okostelefonjától már csak a megszokás miatt is sokat várunk. A másik ok persze az, hogy az HTC One M8 és a Samsung Galaxy S5 után várhatóan ez marad az egyetlen igazán nagy durranás az idei évre, legalábbis az okostelefonok kategóriájában. A pletykák egyre élénkebbek a készülékkel kapcsolatosan. Gyakorlatilag már úgy tűnik, mintha minden kiszivárgott volna az iPhone 6-ról

Hirdetés

Természetesen biztosra semmit nem érdemes venni, ahogyan lenni szokott, hivatalosan most sem erősít meg semmit az Apple. Az is kérdéses, hogy a pletykák szaporodása annak köszönhető, hogy az iparági forrásoknak már van miről szivárogtatni, vagy csupán azért kreálják a tartalmakat, mert egyre nagyobb az igény az új almás tepsifonra. 

 

 

Ezúttal mindenesetre szintén egy új tok árulkodik arról, hogyan néz majd ki az iPhone 6. A tokok gyártói a múltban kétféle szokás szerint dolgoztak. Az egyik oldal már tudta, hogy mivel kell készülnie, a kevésbé jó kapcsolatokkal rendelkezők pedig az iparági pletykák alapján kezdtek el meg nem erősített dizájnokra tokokat gyártani. 

A Nowhereelse.fr által felfedezett legújabb ilyen kiegészítő szintén megújulást jelez előre. Amellett, hogy a telefon lekerekített szélűnek tűnik, a bekapcsológombot áthelyezték felülről a jobb oldalra. A hangerő- és némítógombok maradtak az eddigi helyükön, ugyanakkor az iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5és iPhone 5S után már nem kör alakú, hanem hosszúkás, tablettaszerű formát kapnak. Ezzel a dizájn az iPad minire emlékeztet. Maguk a hosszúkás gombok az iPhone esetében az iPhone 5C-nél, az iPhone 3GS-nél, az iPhone 3G-nél és a legelső iPhone-nál voltak jelen. 

 

 

Bár értelemszerűen nem lehet tudni, hogy a fotók mennyire hitelesek, állítólag egy kínai kiegészítőgyártótól származnak. Hitelt ad mindenesetre a képeknek, hogy a korábban kiszivárgott tokok is hasonlóak voltak, illetve ilyeneket mutogattak a Hong Kong Electronics Fair kiállításon is. 

A médiában már hónapokkal ezelőtt megszellőztették, hogy az új iPhone külseje az iPad mini és főként az iPhone 5C dizájnjegyeit követi majd. A Macotakara márciusban már biztosra tudta, hogy a hosszúkás hangerőgombok mellett iPhone 5C-szerű lesz a hangszóró, a mikrofon, a hátlap és a lekerekített szélek is. 

Ugyancsak a változtatásokat valószínűsíti a megbízhatónak számító Ming-Chi Kuo véleménye. A KGI Securities úgy tudja, hogy az Apple valóban a jobb oldalra teszi át a bekapcsológombot, először az iPhone történetében. Az áthelyezést állítólag azzal magyaráznák, hogy könnyítsék a nagy kijelzőhöz az egykezes használatot, vagy pedig olyan funkciót vezetnek be, amihez gyakran kell nyomkodni a bekapcsológombot. 

 

 

Kuo egyetért a legtöbb véleménnyel, amely szerint két iPhone 6 fut be idén. Az egyik 4,7, a másik 5,5 hüvelykes képernyőt kap, ezen felül pedig teljesen egyformák lesznek. Az Apple egyes források szerint mindenesetre gyártási nehézségekbe futott az 5,5 hüvelykes verziónál, így az csak jövő év elején jelenhetne meg. 

Az iPhone 6 az eddigi információk szerint laposabb lesz az elődjénél. Az A8-as processzor mellett kap Touch ID-t, valamint optikai képstabilizátorral ellátott, még jobb kamerát. A hírek szerint az Apple amiért megteheti, már arról tárgyal a szolgáltatókkal, hogy 100 dollárral emeljék meg az új készülékek árát. 

 

Fotók: nowhereelse.fr

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.