Hirdetés

Új Apple notebookok



|

Bemutatkoztak az új Macintosh noteszgépek modelljei.

Hirdetés

A piackutató intézetek legfrissebb felméréseibõl az derül ki, hogy manapság az Apple iBook számítógépek népszerûsége mind az USA-ban, mind Európában folyamatosan nõ. Szakemberek szerint az eddigi iBook termékek teljesítményére nem is nagyon lehet panasz. A PowerBook notebookok helyzete azonban már nem ilyen kedvezõ. Mindezek ellenére az Apple úgy határozott, hogy nemcsak a PowerBook számítógépeit fejleszti tovább, hanem a népszerûbb iBook notebookjait is.



Az Apple Computer új, csúcskategóriás PowerBook G4 számítógépei két új változatban készülnek. Az egyik modell az 550 MHz-es, míg a másik a 667 MHz-es PowerPC G4 processzorra épül. A gyorsabb CPU-t tartalmazó típus a 133 MHz-es rendszerbuszt támogatja, míg a lassabb processzorral rendelkezõ számítógépben 100 MHz-es rendszerbusz mûködik. Mindegyik új notebook egy 15,2 colos kijelzõvel rendelkezik, és többek között egy 56 Kbit/másodperc sebességû modem és egy DVD meghajtó is tartozik hozzájuk. Az 550 MHz-es CPU-ra épülõ modellben többek között 128 MB memória és egy 20 GB-os merevlemez is helyet kapott. A 667 MHz-es processzorral készülõ számítógép alapesetben 256 MB memóriát és egy 30 GB-os merevlemezt tartalmaz. Természetesen az egyes komponensek kapacitása bõvíthetõ, és többek között CD-RW meghajtó is rendelhetõ. Az Apple a notebookokra a MacOS 9.2.1 és a MacOS X 10.1 operációs rendszereket telepíti. Az 550 MHz-es modell 2199 dollárba, míg a 667 MHz-es típus 2999 dollárba kerül.



Az iBook termékcsaládot az Apple három újabb számítógéppel bõvítette ki. Ezek típustól függõen az 500 vagy a 600 MHz-es PowerPC G3 processzorokra épülnek. Mindegyik új modell 128 MB memóriát, egy 12,1 colos kijelzõt, egy ATI Rage Mobility 128 grafikus chipet (8 MB memóriával), egy 56 Kbit/másodperc sebességû modemet és egy Ethernet vezérlõt tartalmaz. A számítógépekre a cég a MacOS 9.2.1 és a MacOS X 10.1 operációs rendszereket installálja. A legolcsóbb, 500 MHz-es CPU-ra épülõ notebook 15 GB-os merevlemezzel rendelkezik, és 1299 dollárba kerül. Az egyik, 600 MHz-es processzort tartalmazó típusban a 15GB-os winchester mellett egy DVD-ROM meghajtó is megtalálható. Ennek a konfigurációnak az ára 1499 dollár. Az 1699 dollárért megvásárolható notebookba viszont már egy 20 GB-os merevlemez, és egy kombinát DVD/CD-RW meghajtó is belekerül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.