Hirdetés

Újabb fantasztikus negyedévet zárt az Apple



|

A profit némileg csökkent, ám ez csak a Wall Streeten okozhat csalódást.

Hirdetés

Eredeti tájékoztatásához híven az Apple tegnap Tim Cook vezénylésével lerántotta a leplet az idei harmadik negyedéves üzleti eredményeiről, a számok pedig továbbra is irigylésre méltóak: három hónap alatt a cég 37,5 milliárd dolláros bevételt ért el, a profitja pedig 7,5 milliárd dollárra rúgott.

Hirdetés


Az egy évvel ezelőtti azonos negyedévben az értékek 36 / 8,2 milliárd voltak, azaz a bevétel növekedése ellenére a profit esett. Ennek magyarázata, hogy iPhone és iPad termékek átlagosan eladási ára csökkent, a fogyasztók inkább az olcsóbb modelleket preferálták.


A legutóbbi negyedévben folytatódott a Mac-ek hanyatlása, hiszen „csak” 4,6 milliót sikerült eladni belőlük, egy évvel ezelőtt még 4,9 millió fogyott. Az iPadek eladása 100 ezerrel 14,1 millióra emelkedett, iPhone-ból pedig 33,8 milliót kapkodtak el a vásárlók, amely kiváló eredmény a tavalyi 26,9 millióhoz képest. Az iPodok eladásairól nem esett szó, valószínűleg nem véletlenül.


(A kép forrása: 1Place4Apple)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.