Hirdetés

USA: új kihívások előtt a mobiltolvajok



|

A jövő év közepétől piacra kerülő mobilok egy része haszontalan lesz a rablók számára.

Hirdetés

A nagyobb értéket képviselő okostelefonok terjedése erősen kedvezett a zsebtolvajok számára, hiszen ezeket eltulajdonítva és továbbadva gyorsan nagyobb mennyiségű készpénzhez lehet jutni. Az Egyesült Államokban óriási méreteket öltött a probléma, háromból majdnem egy rablás esetén viszik az áldozat mobilját is, csak 2012-ben 40 százalékkal nőtt a telefonlopások száma.
 

Hirdetés


A tolvajok kedvének elvétele céljából most az Apple is csatlakozott a „Smartphone Anti-Theft Voluntary Commitment” társuláshoz, a csoport az Egyesült Államokban üzemelő nagy mobilszolgáltatókból, továbbá a helyi piacon telefont értékesítő egyes gyártókból áll. A megegyezés szerint 2015. közepétől kezdve az operátorok csak olyan újonnan piacra került telefonokat árulnak majd, amelyekben megtalálhatóak bizonyos biztonsági és kényelmi funkciók. Az Apple iOS 7 rendszerű telefonok már most is teljes mértékben megfelelnek a felállított követelményeknek, így az almás cég részéről puszta formalitás volt a csoporthoz való csatlakozás.


A gyártók által kötelezően nyújtandó funkcionalitások: távoli adattörlés, távoli lezárás, visszaszerzés esetén a felhasználói adatok visszaállíthatósága, a beállítások és firmware tolvaj általi felülírásának megakadályozása.


A csoport jelenlegi tagjai: Apple, Asurion, AT&T, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft, Nokia, Samsung, Sprint, T-Mobile, U.S. Cellular, Verizon Wireless.


(Forrás: 9to5Mac)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.