Hirdetés

Váratlan nevet kaphat az iPhone 6



|

Az iPhone 6 egyes források szerint a kísérleti jellege miatt más márkanevet kapna.

Hirdetés

Az új iPhone minden évben igen hosszadalmas és változatos pletykasorozatoknak az alapja, és természetesen idén sincs ez másképp. Az iPhone 6-ról jelenleg annyit tudni, hogy két méretben érkezne meg valamikor szeptemberben vagy októberben, és ebből az egyik modell már kifejezett phablet lenne. Emlegetnek még zafírüveggel bevont kijelzőket, de persze mindebből hivatalosan semmit sem erősítettek meg. 

Hirdetés

A tajvani Economic Daily News mindenesetre most azt állítja, hogy az értesülései szerint a két új Apple telefon kijelzőjének a mérete 4,7, valamint 5,6 hüvelyk lesz. A kisebbik iPhone 6 azt mondják, a megszokott Gorilla Glass bevonatot kapja, míg a nagyobbik változatra már a sokat emlegetett zafírüveges burkolat kerülne. 

 

 

Az egyik eddigi legmerészebb állítás az iPhone 6-tal kapcsolatban ugyanakkor kétség kívül az, hogy a tajvaniak szerint a nagyobbik modell a maga kísérleti jellege miatt nem az iPhone márkanév alatt kerülne piacra. A gondolat elsőre talán logikusnak hangzik, elvégre Tim Cook mindig is tiltakozott a hatalmas telefonok ellen, tehát egy ekkora iPhone-t talán már szeretnének megkülönböztetni. 

Jobban belegondolva azonban esélytelennek tűnik, hogy az Apple eldobja az iPhone márkanevet, és kicsivel az iPhone 5S fölött, de kevéssel az iPad mini alatt, egy új, eddig nem ismert sorozatot indítson útjára. 

 

 

A legújabb jelentésekből egyébként az is kiderült, hogy az Apple következő okostelefonjainak a gyártását megint a Foxconnra bízzák. Persze nem kizárólagosan, úgy tudni, hogy a Cheng Uei Precision Industry és a Simplo Technology is beszállnak az iPhone 6 termelésébe. A zafírüveget az új okostelefonokhoz a GT Advanced szállíthatja, amelyet már többször hírbe hoztak a cupertinói céggel mostanában. 

A következő iPhone-okat tekintve ezúttal is rengeteg a bizonytalanság, de abban mindenki egyetért, hogy ezúttal nem a burkolat anyagában lesz különbség. Mivel az iPhone 5C sem a felhasználók, sem az Apple oldaláról nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ezért úgy tudni, megszabadulnak a műanyag burkolattól. A különbséget ehelyett a kijelző méretében kell majd keresni, már ha a pletykákból bármelyik is hiteles, és az elemzők jó irányba tapogatóznak. 

 

 

Egy Apple phablet mindenesetre elengedhetetlennek tűnik, elvégre a "normál" méretű okostelefonoknak hiába van létjogosultsága, a tepsifonok őrülete egyre nagyobbnak tűnik, ami a Samsung effajta készülékeinek a népszerűségéből is jól kivehető. Az Apple-nél a luxusjellegből adódóan ráadásul még kevésbé lenne valószínű, hogy valaki nem lenne hajlandó almás tepsifont venni a mérete miatt, ha már van mondjuk egy iPadje vagy kisebb iPhone-ja. 

Ami még valószínű, hogy az iPhone 6 (mindkettő) keret nélküli kijelzőt kap, illetve a modernebb háttérvilágításnak köszönhetően laposabb lesz, és a kameráját is feljavítják. Alapul véve az elmúlt évek szokásait, nincs rá sok esély, hogy szeptember vagy október előtt bármi konkrétumot is megtudjunk az újdonságról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.