Hirdetés

Védtelen a Mac számítógépek ötöde



|

Már nem kap biztonsági frissítéseket a Snow Leopard.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt az Apple sürgősségi frissítéseket volt kénytelen kiadni a támogatott iOS és Mac OS X operációs rendszereihez, hiszen egy ordas nagy bakinak köszönhetően azoknak nem tűnt fel a webszerverek hamisított SSL hitelesítő tanúsítványa. A frissítések első körben az iOS 6 / iOS 7 platformokhoz érkeztek meg, majd a 10.7 és újabb Mac OS X rendszerek is megkapták.
 

Hirdetés


Utóbbi kapcsán többekben felmerült a kérdés, hogy a továbbra is népszerű Mac OS X 10.6 miért nem kapott SSL-es frissítést: nem található meg benne a sérülékenység, vagy csak nem lett befoltozva? Szerencsére az előbbiről van szó, ám ettől függetlenül szöget ütött többek fejében, hogy tavaly szeptember óta csak az iTunes zenelejátszó frissült a Snow Leopardot futtató számítógépeiken.


Ugyan az Apple hivatalosan nem ad tájékoztatást az operációs rendszereinek terméktámogatási idejéről, azonban az eddigi statisztikákat visszanézve egyértelmű a helyzet: a vállalat csak a három legutóbbi verziót támogatja, azaz a Mac OS X 10.9 Mavericks kiadásával megszűnt a 2009 augusztusának végén elérhetővé vált 10.6-os Snow Leopard támogatása.


A problémát az jelenti, hogy globálisan a Mac számítógépet használók közel 20 százaléka még a 10.6-os verziót nyúzza, a biztonságuk érdekében számukra mindenképp javasolt egy újabb kiadásra való frissítés.


(Forrás: TweakTown)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.