Hirdetés

Vége az Apple AirPort és Time Capsule termékeknek?



|

A gyártó állítólag más projektekhez irányította a mérnököket.

Hirdetés

A Bloomberg értesülései szerint az Apple gyakorlatilag kilépett a routerek és adatmentésre kitalált hálózati adattárolók piacáról, idővel teljesen eltűnnek majd az AirPort Extreme, AirPort Express, és az AirPort Time Capsule termékei a piacról. Nem lenne nagy meglepetés: az Extreme és a Time Capsule modelleket 2013-ban, míg az AirPort Express-t 2012-ben frissítette utoljára a vállalat.


Hirdetés


Az AirPort termékek elkaszálásának elsődleges oka valószínűleg a csekély fogyasztói érdeklődés, de ez nem csak a hardverfrissítések elmaradására lehet visszavezethető, hanem az eszközök árképzésére is. Az Apple jelenleg is a 3-4 évvel ezelőtt meghatározott árakon kínálja a kérdéses termékeket, így azok versenyképtelenek a riválisokkal. Példának okáért a 2 TB kapacitást kínáló AirPort Time Capsule bruttó 105 ezer forintba kerül.



A piacról való csendes kilépés kissé szomorú, hiszen az évezredforduló környékén az Apple óriási szerepet játszott az otthoni Wi-Fi széles közönséggel való megismertetésében. A Bloomberg szerint az AirPort termékeken dolgozó munkatársait más projekthez irányították az illetékesek.


(Forrás: Bloomberg, The Verge, Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.