Hirdetés

Vírus helyett trollt irtott a Kaspersky



|

A biztonságtechnikai cég megfutamodásra kényszerítette a Lodsys ügyvédeit.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt ezelőtt rendkívül kellemetlen hírt kaptak az alkalmazásaikban in-app vásárlást lehetővé tevő amerikai iOS-es programozók, ugyanis az Apple nem volt képes a nevükben fellépni a bevételeik apró százalékát követelő Lodsys ellen.

Hirdetés


Az ügyben érintett fejlesztők egy része mellett a Lodsys két éve többek közt a főként vírusvédelmi megoldásairól ismert Kaspersky Labot is beperelte, ám az orosz vállalat alapítója – többek közt a Symantec-től, HP-től és Samsungtól eltérően – megmondta, hogy egy vasat sem hajlandó fizetni, majd rájuk eresztett pár ügyvédet.


Azok határozottan jó munkát végeztek, ugyanis a Lodsys két évnyi keménykedés után tegnap inkább megfutamodott, minthogy bíróság elé vigye az ügyet. Ennek oka a vereségtől való félelem volt, hiszen az eljárásban való alulmaradás aláásta volna a fejőstehénként funkcionáló szabadalom jövőbeli használhatóságát.


A troll problémáját egyébként az képezte, hogy a Kaspersky termékeiben a licenc lejárta előtt felbukkan egy előfizetés megújítására biztató képernyő, méghozzá a cég webáruházába vezető gombbal megspékelve; a vezérlőelem sértette a Lodsys in-app vásárlásos szabadalmát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.