Hirdetés

Visszahívja az Apple a MacBook Airt a rossz SSD-k miatt



|

Az érintettek számára az Apple ingyenesen cseréli a hibás adattárolót.

Hirdetés

Az Apple tájékoztatása szerint a 2012-es MacBook Air 64 és 128 gigabájtos SSD-meghajtói is könnyedén végleg kilehelhetik a lelküket, ezért az almás cég visszahívási akciót rendelt el az összes érintett notebookra. 

Hirdetés

Az érintett MacBook Aireket 2012. júniusától 2013. júniusáig adták el. Azt, hogy a mi konkrét gépünk érintett-e a visszahívásban, úgy lehet kideríteni, ha a Mac App Store-ban a Frissítéseket választjuk, majd letöltjük a MacBook Air Flash Storage Firmware Update 1.1-et. Ez a firmware teszteli a meghajtót, és tájékoztat róla, ha hibás modellel van dolgunk. 

A program ezután minden további teendőről tájékoztat minket, de fontos tudni, hogy az Apple vagy a hitelesített partnerei egyaránt ingyenesen cserélik az SSD-ket. Amennyiben az SSD-nk a problémás darabok közé tartozik, az Apple azt ajánlja, ne telepítsünk rá semmit, még a rendszer frissítéseit sem. 

Nagyon fontos, hogy a javítások megkezdése előtt teljesen mentsük le az összes adatunkat. A MacBook Air javítása után a Mac App Store-on keresztül kell újratelepítenünk az operációs rendszert, majd visszamásolgatnunk a saját dokumentumainkat, fájljainkat. Az Apple ígérete szerint az is visszakapja a pénzét, aki korábban már a kérdéses hiba miatt megjavíttatta vagy cseréltette a meghajtót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.