Hirdetés

Már 500 GB is ráfér egy Blu-ray-lemezre



|

A Pioneer legújabb BD-lemeze 25 rétegű, 500 gigabájtos tárterületén pedig akár több mint 20 Full HD-s film is elfér.

Hirdetés

 

blu-ray-logo.jpg
Az írható CD-k megjelenésekor a korongok 650 és 700 megabájtos kapacitása egészen elképesztőnek számított. Idővel megérkezett az írható DVD is, amely a 4,7 gigabájtos tárhelyével szintén óriási előrelépésnek volt tekinthető.

 

Noha sokan kitartanak amellett, hogy a DVD még hosszú ideig szolgálja majd őket, a HD DVD és a Blu-ray már viszonylag régen jelen vannak a piacon - a jelen idő inkább már csak az utóbbira, a Sony formátumára érvényes. 

 

A Blu-ray-lemezek attól függően, hogy egy-vagy kétrétegűek, 25, illetve 50 gigabájtos kapacitással érhetőek el; azonban egyelőre még sok helyen - köztük hazánkban sem - nem terjedtek el igazán.

 

bd500gb.jpg
 

Egy hónapja már beszámoltunk Önöknek a Pioneer újdonságáról, a 400 gigabájt kapacitású, 16 réteges BD-lemezről. A gyártó most továbbfejlesztette akkori tárolóját: az új Blu-ray-korong már 25 rétegből áll, és 500 gigabájtos kapacitássl bír.

 

A fél terabájtos tárhely azt jelenti, hogy egy ilyen lemezen több mint 20 Full HD-s (1080p) filmet is elhelyezhetünk.

 

Sajnos azonban a Pioneer effajta lemezei még sokára jelennek meg a piacon, a fogyasztóknak ugyanis legalább 2-4 évet kell várniuk az újdonságokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.