Hirdetés

Már nem béta a Google Chrome - töltse le tőlünk!



|

Vége az ingyenes Chrome böngésző béta időszakának, stabil és gyorsabb működést ígér a fejlesztő. Most már tőlünk is megszerezheti!

Hirdetés

A Google Chrome internet böngészőt hét kontinens több mint tízmillió felhasználója tesztelhette a program kiadása óta eltelt több mint száznapos intenzív, a stabilitást és a teljesítmény javítását célzó fejlesztésekkel eltöltött időszakban. Tegnap pedig pontot tettek a fejlődés eme szakaszára, és végre lekerült a "Beta" címke a Chrome-ról.

 

1212chrome.jpg
 

 

Napjainkra videókkal, játékokkal, az együttműködést, a közös munkát támogató eszközökkel és még sok egyébbel is találkozhatunk weboldalakon. A Google úgy igyekezett továbbfejleszteni böngészőjét, hogy gyorsan és mindenféle fagyás nélkül tudja megjeleníteni ezeket a honlapokat. A böngésző szeptemberi indulása óta a Google több területen is továbbfejlesztette azt. A cég közleménye szerint a stabilitás növelésére koncentráltak főként, azon belül elsősorban a videók és zenék lejátszását érintően. A V8 Javascript motor továbbfejlesztése megnövelte a böngésző sebességét.

A könyvjelzők kezelésében figyelembe vették a a felhasználók kéréseit. A Chrome-ot érintő összes adatvédelmi beállítás mostantól egy helyen, részletes leírás kíséretében található meg, így a felhasználók mostantól teljesebb ellenőrzést gyakorolhatnak ezek felett.


A böngésző új tulajdonságai mellett a legnagyobb figyelmet mégis inkább a sebessége kapja: A program alapját képező motor egyik fő tulajdonsága, hogy a rendszer erőforrásait dinamikusan osztja el a megjelenített lapfülek mögé bújt oldalak között. Mivel az Apple Safarija is nagyjából a Chrome-mal egy időben bukkant fel a PC-s böngészők kínálatában, az eddigi Internet Explorer - Mozilla Firefox párharc több szereplőssé vált, és a szakértők (csak úgy, mint a legtöbb felhasználó) biztonság mellett a leginkább a sebességbeli kérdésekben próbálnak pálcát törni a versenyzők között. A Computerworld még a béta állapotú Chrome-ot tesztelte abban a nemrégiben megjelent cikkben, melyben ebből a szempontból hasonlítja össze a böngészőket.

 

1212chromebench.jpg
 

 
Amint látható, a Chrome nem csak az egyértelműen lassú monstrumnak tartott Internet Explorer 8 beta elé tudott bekerülni, de villámgyorsan beelőzte az extragyorsnak tartott Firefox 3.1 bétáját is, pedig a Mozilla üdvöskéje szintén duplájára gyorsult korábbi önmagához képest.


További szolgáltatásokat terveznek integrálni a programba, és a Mac-, illetve Linux-kompatibilis verziók megjelenése is közeleg. A Google Chrome Windowsos változata viszont már letölthető tőlünk is. Ne habozzon!


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.