Hirdetés

Még kisebb lett a legkisebb Full HD-s kamera



|

A Sony megdöntötte saját rekordját. Már az új, HDR-TG5 a legapróbb Full HD-s videókamera, amelybe ráadásul GPS-modul is került.

Hirdetés

 

hdr-tg5_main_1.jpg
 

A Sony bemutatta legújabb digitális kameráját, és ezzel megdöntött egy rekordot - méghozzá a sajátját. Az új készülék szinte bármelyik ellenfelével versenyezhet, a rekord azonban egy "leg" címhez fűződik.

 

A Sony tartotta ugyanis a világ legkisebb Full HD-s videókamerájának a címét a HDR-TG1-gyel, amit a most bemutatott HDR-TG5-tel megdöntött. Szakértők szerint egyébként a probléma az elődnél sem a mérettel volt, ott a menürendszer okozott kellemetlenségeket.

 

A TG5-ben nem csak a felhasználó-interfészen javítottak, a gép érintőképernyője is jobban reagál a mozdulatokra. Az új kamerába egyébként több újítás is került, az utód valóban többet tud. 

hdr-tg5_cradle_1.jpg

 Az egyik legnagyobb újítás a GPS-vevőegység beépítése, amelynek hála a fotók geotagelése sem jelenthet már problémát. Természetesen a Navteq térképeknek hála nem merül ki ennyiben a GPS haszna.

 

A mosolyfotózásra is alkalmas TG5 továbbfejlesztett képfeldolgozó technolgóiával rendelkezik, és a beépített tárhelye is a duplájára nőtt: már 16 gigabájton tárolhatjuk a felvett anyagainkat.

 

Az elődhöz képest kisebb és könnyebb készülék tudása más téren nem változott. Továbbra is Full HD-s, 1920 x 1080-as mozgóképek rögzítésére alkalmas AVCHD kódolásban. A 2,7 hüvelykes érintőképernyővel ellátott kamera tízszeres, stabilizátorral segített optikai zoomra képes.

 

Az új csúcstartó legnagyobb hátránya az ára. A májusban megjelenő készülékért 1000 dollárt kérnek. Az alábbi videón működés közben is bemutatkozik a TG5, a kisfilm végén pedig elődjével is összevetik, hogy láthassuk, valóban kisebb.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.