Hirdetés

Megnyílt az idei CeBIT



|

Idén március 2-6-ig rendezik meg a hannoveri informatikai kiállítást és vásárt, ahol ismét több tematikus pavilon várja a látogatókat. Ebben az évben Spanyolország a kiállítás partnerországa.

Hirdetés

Ez évben Spanyolország a CeBIT partnerországa, tekintettel arra, hogy meghatározó módon járult hozzá az információs társadalom fejlődéséhez. A jelöléssel egyúttal elismerik a Spanyol cégek Latin-Amerikai piacokra gyakorolt hatását. A spanyol cégek ezáltal esélyt biztosítanak az ottani cégek számára, hogy Németországban és a világ más részein forgalmazhassák termékeiket. Több, mint 70 cég lesz a 2010-es hannoveri CeBIT-en, és hat spanyol pavilon (Hall 3, 6, 8, 9, 11 és 13) kínál a témában 2500 négyzetméteres betekintést. A résztvevő kiállítók között találjuk a nemzetközileg meghatározó Telefónica, Santander és Indra cégeket is.

 

Az idei a harmadik CeBIT, amelyet konferenciák kísérnek, de most minden eddiginél nagyobb hangsúly esik erre a területre. A konferenciák díja benne foglaltatik a CeBIT jegy árában, a témák pedig főleg informatikai döntéshozóknak, partnereknek lehetnek érdekesek. Inspirálóan hathat, hogy nem kis nevek szerepelnek az előadók listáján. A 30 világszerte elismert előadó között ott van a Flickr társalapító Stewart Butterfield, Diane Bryant az Inteltől vagy César Alierta a Telefónica részéről. Kiemelendő a 6-án tartandó CeBIT @music konferencia, mely kifejezetten az illegális zenei terjesztésről szól majd és végre egy globális fórumot biztosít a zeneipar, a művészek és a fogyasztók számára is. Ehhez kapcsolódik a zenei üzlettel foglalkozó CeBIT Sounds! (Hall 22), mely ez évben debütál. Célja az IT és a zeneipar egyesítése, a kiállítók között nagyobb zenei kiadók, kisebb független cégek, művészek, média cégek, gyártók, szoftver és hardverfejlesztő társaságok és webes zenei vállalkozások is megtalálhatók lesznek.

 

cebit_conferences_.png

 

Idén sem maradhat ki a Green IT a programból (Hall 8). Ezen belül egyik fő téma lesz az okos infrastruktúra, azaz miként használhatók fel okosabban az erőforrások, energia átalakítással, virtualizációval, takarékosabb hűtéssel. Példákat láthatunk a “Green IT meets Business” szekcióban a nulla watt fogyasztású képernyőkre, energia-konverziós megoldásokra és felhasználóbarát mobil eszközökre is. Az otthoni felhasználók számára is lesz látnivaló, házi energia átalakító rendszerekkel, speciális notebook és képernyő, megjelenítő megoldásokkal.

 

cebit_opening_.jpg

 

Külön termet kapott a 3D, Next Level 3D címen. A Hall 15 területén vonulnak fel a moziba, házimoziba és irodába szánt háromdimenziós, sztereoszkopikus hardverek, megoldások. Fény derül arra, hogy jelenleg miként használják a térbeli megjelenítést a különféle szakterületeken, úgy mint építészet, művészet, autóipar vagy oktatás. Nem maradnak ki az orvosi alkalmazási területek sem. A háromdimenziós tartalmak marketingjének mikéntjéről, eddigi eredményeiről is kapnak információt a látogatók. Megtekinthető lesz a Fraunhofer 3D tévé demonstrációja is.

 

cebit_2010-merkel.jpg

 

Sikerrel debütált a 2009-es CeBIT alkalmával a Webciety, úgy is mint új kifejezés és a kiállítás új szekciója, mely azóta együtt növekedett az Internet & Mobile Solutions területtel. A kiállítási terület vonzó méhsejt elrendezése hasznosnak bizonyult a most induló kis internetes cégek számára is. Stílszerűen egy konferencia is tartozik a Webciety területhez, mely természetesen a Web 2.0 időszerű témáival foglalkozik – tartalom menedzsment, e-kereskedelem és Internet TV.


Ami a konkrét termékbejelentéseket illeti, a számítógépes komponensek és a mobil eszközök frontján is számíthatunk kisebb-nagyobb újdonságokra, a gyártók előzetes sajtóközleményei alapján azonban tisztán látható, hogy a többség biztosra megy, a globális gazdasági válság hatásai Hannoverben is érezhetők. A kiállítás évről-évre kisebb, ami bizony a látogatók számában is megmutatkozik. Hogy az idei CeBIT végül milyen mérleggel zár majd, a kiállítást követő pár napban kiderül, de hogy ne ez a negatív hangulat uralkodjon el olvasóinkon, ezért szíves figyelmükbe ajánljuk a PC World Online főoldalán folyamatosan frissülő CeBIT hírsávjainkat, amelyek komponensekre és mobil eszközökre bontva bontja szét a legújabb híreket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.