Hirdetés

Mire képes a Microsoft To-do?



|

Hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt évben az Outlook teendőlistája, amely immár a Wunderlist csapatával megerősödve Microsoft To-do néven várja a felhasználókat.

Hirdetés

Korábban már összegyűjtöttük mindazon Microsoft 365 szolgáltatásokat, amelyeket indokolatlanul kevesen ismernek, és a listán egyértelműen helyet követelt magának a redmondinak teendőlista-szolgáltatása. Az is lehet, hogy a terméknek egyébként már te is felhasználója vagy, még ha nem is tudsz róla. Az online és az kliensoldali Outlook feladatai ugyanis mind a To-do részei, amelyet a to-do.live.com weboldalon keresztül, vagy a vonatkozó mobil és Windows 10-es applikáción át közvetlenül is megnézhetsz.

Érdemes szerintünk megkukkantanod az applikációt, hiszen azzal nem csak a magánéleteddel, munkáddal, iskolai feladataiddal kapcsolatos teendőket vezetheted egy helyen, hanem akár egy csapatban is együtt dolgozhattok így, legyen szó a családodról, iskolatársaidról, vagy éppen a munkatársaidról. A kulcs a megosztott listákban jelzik. Ezek a listák egyrészt arra szolgálnak, hogy a szerteágazó feladataidat rendszerezni tud, azaz az iskolai, munkahelyi és a például a hétvége tervezésével kapcsolatos teendőnk egy pillanatra se keveredjenek össze. Akár egy külön listába vezetheted egy projekttel kapcsolatos feladataidat, míg egy másikon a következő hétvégi kiruccanás teendőit írhatod össze, a harmadikon pedig az aktuális heti bevásárlólistát állíthatod össze.

Bevásárlás esetén érdemes rögtön egy megosztott listát alkotni, és azt elérhetővé tenni minden családtagnak. Ezt a listát utána minden tag, meghívott fiók látni fogja, arra mindenki felírhatja a saját gondolatait. Mivel az egyes feladatokhoz lépések is rendelhetők, az éppen boltban lévő láthatja, hogy más tagok megvettek-e esetleg a listáról valamit, és mi az, amit még otthon vár a család.

Mindemellett munkahelyi környezetben tud igazán kiteljesedni a To-do, hiszen nem csak az egyes feladatokhoz lehet ütemtervet beállítani, hanem az adott feladatot ki is lehet adni az egyes csapattagoknak, így mindenki nyomon követheti, hogy az adott feladat, teendő éppen hogyan áll. Éppen tervezitek a következő csoportos kiruccanást, vagy éppen egy stream teendőit próbáljátok rendbe tenni a barátaitokkal? Ha igen, legközelebb tegyetek egy próbát a Microsoft To-do-val, pláne, hogy az ingyenesen használható. Fentebb videón is megnézheted, hogy a szolgáltatás pontosan hogyan működik.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.