Hirdetés

Pénztárcakímélő Skype-tippek

|

Havonta több ezer forintot is megspórolhatsz, ha hívásaid egy részét VoIP alapokra helyezed át. Megmutatjuk, hogyan érdemes használni a Microsoft 365 előfizetés mellé járó Skype-perceket.

Hirdetés

Bár az Európai Unión belül már hazai díjszabással telefonálhatunk, a világ többi országában alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak, aki hosszasan szeretne beszélni a távol élő szeretteivel, munkatársaival és partnereivel. Természetesen a legtöbb helyzetben kiváló pénztakarékos megoldást jelent a VoIP, ám a fontos és sürgős, ad-hoc mobil és vezetékes - úgymond klasszikus - hanghívások egyszerűen elkerülhetetlenek. Microsoft 365 előfizetés birtokában azonban visszaszoríthatók a telefonköltségek, a Microsoft szolgáltatásának ugyanis része a havi 60 percnyi Skype-perc, amellyel ingyen hívhatjuk több mint 60 ország vezetékes számait, valamint kilenc ország (Egyesült Államok, Guam, Japán, Kanada, Kína, Hong Kong, Szingapúr, Thaiföld és Puerto Rico) vezetékes és mobilszámait.

Élet a csevegésen túl

Az úgynevezett világperceken belül havi 1 órán keresztül szinte az összes európai ország vezetékes számait ingyen hívhatjuk, köztük a magyarokat is, így a szolgáltatás nem csak azoknak lehet érdekes, akik külföldre telefonálnának, hanem a hazai ügyintézőknek is. A kedvezmény egyszerűen kihasználhatod: aktiváld azt a Microsoft 365 fiókodban, majd töltsd le telefonodra, vagy mikrofonnal rendelkező noteszgépedre, PC-dre a Skype kliensét, utána pedig tárcsázd a kinézett számot. Mindössze ennyi a dolgod, az ingyenes percek automatikusan aktiválódnak, amint a másik fél felveszi a telefont, mindaddig míg a keret kitart. Utóbbinak a pillanatnyi állását a skype.com oldalon követheted nyomon, a profilodba bejelentkezve.

Ne feledkezzünk meg a Microsoft VoIP szolgáltatásának alapfunkcióiról sem. Lehetőséged van ingyenes Skype-kliensek közti hang- és videóhívásra, csevegésre, fájl- és képernyőmegosztásra is, amelyek természetesen nem számítanak bele a világpercek keretbe, azok mindenki számára ingyen elérhetőek.

A népszerű és gazdag kliens ellátottságú VoIP megoldás viszont rendelkezik ezen felül néhány alig ismert, prémium funkcióval, amelyekkel még jobban kihasználhatod a havi 60 percnyi beszélgetést. Ilyen a hívásátirányítás, a hívásazonosító, a hangpostafiók, a Skype-szám és a Skype To Go. E megoldásokkal könnyedén kiválthatod meglévő vezetékes előfizetésedet, kedvező percdíjakért, esetenként ingyen telefonálva. Sőt, körülbelül évi 10 ezer forintért cserébe egy saját Skype-számot is vásárolhatsz, amelyhez rendelhetsz postafiókot, hívásazonosítást és hívásátirányítást is.

Ez főként a kisebb cégeknek, magánvállalkozóknak lehet hasznos, akik nem szeretnék világgá kürtölni a mobilszámukat, vagy egy részfeladathoz - például ügyfélszolgálat - szeretnének egy fix, bármikor átirányítható telefonszámot hozzárendelni. Szerencsére a támogatott országok között Magyarország is megtalálható, így a vonatkozó aloldalon egy kattintással igényelhetsz egy 21-es körzetszámmal rendelkező vezetékes számot. De ugyanezzel a módszerrel akár egy amerikai vezetékes számod is lehet, ha éppen az Egyesült Államokban élő ügyfeleidnek, partnereidnek szeretnél egy könnyen és költséghatékonyan hívható telefonszámot elérhetővé tenni.

Kedvező díjak

Érdemes kipróbálni a szolgáltatást, és a klienseit, hosszútávon akár korlátlan magyarországi telefonálással kiegészítve a profilodat. A vezetékes és mobil számokat is tartalmazó hazai csomag ugyanis mindössze 15,25 euróba, azaz 5200 forintba kerül havonta, ami rendkívül kedvező összeg, főként ha Wi-Fi lefedettség alatt, mobil adatforgalom nélkül csevegsz. Összehasonlításképpen a hazai szolgáltatóknál a hasonló csomagok több mint 10 ezer forintba kerülnek,

Mindkettővel remekül kiegészítheted a havi 1 órás világcsomagodat, és ha hozzátesszük még a fix Skype telefonszám 14 ezer forintos éves költségégét, akkor havi bontásban körülbelül 6500 forintért egy korlátlan hazai beszélgetést tartalmazó csomagra tehetsz szert, akár teljesen megkerülve a hazai mobilszolgáltatókat (már amennyiben Wi-Fi lefedettség alatt maradsz) Persze nem szabad megfeledkezni a szolgáltatás stabilitásának és a hangminőségének az előzetes teszteléséről sem.

Amennyiben bárki kedvet kapott a VoIP szolgáltatás használatához, javasoljuk, hogy elsőként keresse fel a skype.com oldalt, ahol bármiféle elköteleződés vállalása nélkül regisztrálhat egy fiókot. A Microsoft 365 előfizetői az office.com oldalon bejelentkezve, majd a [Saját fiók] oldalára belépve a Microsoft 365 előfizetésen belül kattintva kapcsolhatják be a havi 1 órányi ingyenes beszélgetést, ami utána akár azonnal használhatnak.

Hasznos Skype funkciók

Világpercek: Minden Microsoft 365 előfizetés havonta 60 percnyi ingyenes Skype nemzetközi hanghívást tartalmaz vezetékes és mobilszámokra. Használatához lépj be Office profilodba az office.com webhelyen, majd a jobb felső sarokban megtalálható menüre kattintva válaszd a [Saját fiók], majd az [Előfizetések], utána pedig a Microsoft 365-ön csoportnál a [Áttekintés] lehetőséget.

Hívásátirányítás: Keresd fel a skype.com oldalt és jelentkezz be a Microsoft profilodba. A megjelenő oldalon navigáljunk a [Hívásátirányítás és hangposta] csoporthoz és kattints a további információ linkre. Elsőként kapcsold be a hívásátirányítást, meghatározva azt a vezetékes- vagy mobilszámot, amelyre a beérkező VoIP hanghívásokat szeretnénk továbbítani.

Hangüzenetek: Hangpostafiókkal is kiegészítheted a hívás átirányítást, hogy minden üzenet biztosan elérhessen hozzánk. A funkció pontosan úgy működik, mint ahogy a mobilszolgáltatók hasonló megoldása.

Hívásazonosító: Mindenképpen állítsd be ezt a funkciót. Segítségével ugyanis a vezetékes és a mobilhálózatok irányában indított hívásoknál az általad beállított telefonszám jelenhet meg, ahol a mobilszámodat érdemes itt megadni. Ez részben a visszahívások miatt fontos, másrészt barátaidat egy számukra ismerős számról keresheted meg.

Skype To Go: Nem feltétlenül kell minden esetben a Skype applikációit használnod, akár egy vezetékes telefonnal is kihasználhatod a világpercek előnyeit. A Skype To Góval egy saját telefonszámot generáltathatsz, amelyen keresztül (egy operátor segítségével) nemzetközi számokkal beszélhetsz, úgy mintha helyi hívás lenne.

Skype-szám: Sajnos feláras szolgáltatásról van szó, ami nem része az Microsoft 365 előfizetésnek. A megoldással a Skype fiókodhoz egy fix telefonszámot rendelhetsz, amit utána bárkinek megadhatsz. E megoldással egy magánvállalkozó könnyedén új alapokra helyezheti kommunikációját 43 eurós éves előfizetési összegért cserébe.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.