Hirdetés

1,5 millió dollárt fizetnek egy iPhone sebezhetőségért



|

A kritikus információkat ezután többek között az amerikai kormánynak is továbbadja a cég.

Hirdetés

A kiberbiztonsági témában otthonosabban mozgók számára a Zerodium neve nem éppen az etikus piaci magatartással forrt egybe. A cég évek óta azzal foglalkozik, hogy különféle sérülékenységeket vásárol és ad tovább, egy ideje azonban egészen elképesztő összegekkel dobálóznak az iOS esetében.

Hirdetés

A zero-day exploitokért kínált 1,5 millió dollár egészen pontosan háromszorosa a kezdeti összegnek. A jutalom elnyeréséhez olyan sebezhetőséget kell találni a hackereknek, amivel teljesen átvehető az iPhone és iPad készülékek irányítása. A Zerodium szóvivője szerint azért kellett drasztikusan megemelniük a díjakat, mert az iOS 10 jelentősen biztonságosabb lett elődeinél.

Az alapító Chaouki Bekrar egyáltalán nem csinál titkot abból, hogy a megszerzett információkat észak-amerikai és szövetséges kormányok, illetve egyéb vállalatok számára értékesítik. Az Apple augusztusban kibővített bugvadász programjának maximális jutalma jelenleg 200 000 dollár, azaz legfeljebb a hackerek jó szándékán múlik, hogy előbb szereznek-e tudomást a kritikus sebezhetőségről Cupertinoban, mint mondjuk az amerikai kormány.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.