Hirdetés

1 milliárd androidos készüléket veszünk idén



|

26 százalékkal több robotos eszköz találhat gazdára 2014-ben.

Hirdetés

Abszolút egyeduralkodóvá válik az idei évben a Google mobil operációs rendszere, az Android. A Gartner becslései szerint 2014-ben nagyjából 1,1 milliárd robotos készüléket adnak el a PC-s, a tabletes és az okostelefonos piacon. Az Android így messze lekörözi a várhatóan 359 milliós eladásra elég Windowst és a 344 milliós darabszámra jósolt iOS-t és Mac OS-t. 

Hirdetés

Mivel az Android általánosságban sokkal kedvezőbb árfekvést is kínál az Apple megoldásaihoz képest, ezért már nem is meglepő, hogy hamarosan 2 milliárd használatban lévő androidos készülék lesz a világon. Eközben az Apple összes eszközéből idén 682 millió darab lesz használatban. 

A BlackBerry OS-t futtató készülékek eladásai a tavalyi 24 millióról várhatóan 15 millióra esnek vissza, miközben a Chrome OS 1,8 milliós eladási számról 4,7 milliósra emelkedhet. Mobiltelefonból összesen 1,9 milliárd megvásárlására számítanak idén, míg tabletből 263 milliót, ultrabookból pedig 39 milliót vehetünk. A PC-s piac eközben 300 millióról 277 millióra zsugorodhat. A PC-k, tabletek, telefonok és mobileszközök iránti kereslet idén 7,7 százalékkal emelkedik a Gartner szerint.

 

Fotó: etnyk

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.