Hirdetés

1 milliárd dollárba kerülhet a Galaxy Note 7 visszahívása



|

2 hét alatt 2,5 millió készüléket szállított le a Samsung - 24-ből 1-ben lehet hibás az akkumulátor.

Hirdetés

A Bloomberg elemzőinek a becslései szerint a Samsung akár 1 milliárd amerikai dollárt is elkölt majd arra, hogy kicserélje mind a 2,5 millió Galaxy Note 7-et, amelyet két hét alatt leszállított. 

Hirdetés

24-ből 1 készülékben lehet hibás az akkumulátor, ami miatt az töltés közben kigyulladhat vagy felrobbanhat. 

A lehetséges pénzügyi kár kevesebb mint az 5 százalékát jelenti az előrevetített éves nettó árbevételnek, ami a 2016-os, 20,6 milliárdos összeget illeti. Ennek egy részét a Samsung SDI szenvedi el, amely az akkumulátorok 70 százalékát szállította a Samsung Electronics cégének. 

A visszahívás meglehetősen rossz időpontban érkezett, ugyanis pont szerdán mutatkozik be az iPhone 7. A Galaxy Note 7 nagy sikerében a remek visszajelzések, az erős marketing és az új iPhone hiánya is szerepet játszottak. Mivel 10 főbb piacon is leállt a forgalmazás, ezért a készülék hírneve most kevésbé fényes. 

Az IDC Singapore szerint ugyan a Samsung ebben a negyedévben megérzi a bakit, de ha elég gyorsan cselekszik, hosszabb távon nem lesz rá hatással. 

Ugyan a Samsung idén a felhasználók szemében és pénzügyileg is remekelt, a mostani eset mindenképp kellemetlen folt a gyártónak. Persze sokan azért a jót is felfedezték a visszahívásban: a Samsung nem kockáztat, és inkább minden készüléket cserél, miközben az iPhone 6 készülékeket sorra megbénító "Touch Disease" problémával semmit sem hajlandó kezdeni az Apple. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.