Hirdetés

12 millió alatt a mobil-előfizetések száma



|

53 ezerrel csökkent a komplett bázis, és minimálisan nőtt az inaktívak száma is.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kiadta a februárra vonatkozó, hazai operátorok által önkéntesen átadott adatokon alapuló mobilpiaci statisztikáját. A gyorsjelentés szerint immáron ez volt a második hónap hosszú ideje, hogy jelentősen csökkent a mobil-előfizetések száma, a januári 21 ezres mínusz után februárban közel 53 ezer szerződés vesztette érvényét, plusz 28 nap alatt ezerrel nőtt az inaktívak száma is.

 

 


Mindez persze nem meglepő, hiszen februárban 100 lakosra még így is 119,6 SIM-kártya jutott, ráadásul még decemberben 111 ezer új előfizetést kötöttek az ügyfelek. Összességében így az év második hónapjának végén 11,938 millió szerződés volt érvényben, az aktívak - előfizetéssel rendelkezők, és az utolsó három hónapban hívást indítók vagy fogadók - száma pedig 11,02 millió volt.

 

 


A második hónapban a forgalmazásban résztvevők száma alapján a Vodafone piaci része a januári 22,77 százalékról 22,72 százalékra csökkent, míg a Telenor 32,42 százaléka 32,45 százalékra, a T-Mobilé pedig 44,81 százalékról 44,83 százalékra emelkedett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.