Hirdetés

120 millió dollárt fizethet a Samsung az Apple-nek



|

Nagyon úgy néz ki, hogy a dél-koreaiak végül elbukják az öt éve húzódó pert.

Hirdetés

2011 óta tart az Apple Samsung ellen indított pere, most pedig újabb csatát folytattak le az egyik amerikai fellebbviteli bíróságon. A bírák 8-3 arányban döntöttek arról, hogy eltörlik az előző, a dél-koreai céget felmentő döntést, akiknek így 120 millió dollár kártérítést kellene fizetniük nagy riválisuknak.

Hirdetés

A perben az Apple három szabadalom megsértésével vádolja a Samsungot, a "Slide to unlock" (képernyő feloldása csúsztatással) és az automata javítás mellett a telefonszámokat és címeket gyorslinkekké alakító Quick Links képezi a vita tárgyát.

A döntés számos más gyártót is kellemetlenül érinthet majd, miközben a gigászok harca jövő héten folytatódik. A világhírű művészek - többek között Calvin Klein, Dieter Rams és Alexander Wang - egész hadát maga mögött tudó Apple ebben az ügyben az iPhone dizájnjának ellopásával vádolja a Google, a HP, a Facebook és egyéb techóriások támogatását élvező Samsungot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.