Hirdetés

128 GB-os NAND Flash modul a Toshibától



|

Újabb lépcsőfokhoz ért a különféle szórakoztatóelektronikai eszközökben használt háttértárak evolúciója.

Hirdetés

A Toshiba nemrégiben bemutatta a legújabb NAND Flash modulját, amely a világon az első 128 GB kapacitású modell. Ezeket a memóriákat a különféle mobilokban, kamerákban, médialejátszókban, ARM-es tabletekben, és hasonló eszközökben alkalmazzák széles körben.

 

 


Az új modul összesen 16 darab, 8 GB-os lapkát tartalmaz egy tokozásba sűrítve, és az egész csupán 17 x 22 x 1,4 mm méretű - meglehetősen aprónak számít. Az írási sebessége 21 megabájt/másodperc, az olvasási tempó pedig elérheti akár az 55 MB-ot is, így még a HD1080p-s videókat rögzíteni képes kamerák számára is megfelelő megoldás.


Sajnos a 32 nanométeres csíkszélességű lapka sorozatgyártása csak az év végén kezdődik el, így idén szinte biztosan egyetlen ezzel szerelt eszköz sem fog forgalomba kerülni. Viszont azon már biztosan nem fogunk meglepődni, ha a következő iPadből lesz 128 GB-os verzió is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.