Hirdetés

134 millió fontot dobnak a kukába a britek a mobilok és notebookok felesleges töltésével



|

Bár az akkumulátor tele, a felhasználók lusták kihúzni a töltőt.

Hirdetés

Egy új tanulmány szerint csak Nagy-Britanniában az emberek évente 134 millió fontnyi elektromos áramot dobnak a kukába, ugyanis rendre nem húzzák ki mobiltelefonjaik, noteszgépeik és egyéb készülékeik töltőjét, ha azok feltöltöttek.

 

A brit háztartások 20 százaléka akkor is a töltőn hagyja eszközeit, ha azok már teljesen feltöltöttek; 10 százalék pedig bevallotta, hogy egyszerűen lusta kihúzni a hálózati adaptereket, pedig tudja, hogy pénzt pazarol.

 

A kutatást az E.ON készítette, és megállapította, hogy 10-ből 9 felhasználó rendszeresen túltölti az eszközeit. A leginkább a töltőn felejtett eszközök a notebookok, a mobiltelefonok és az iPodok voltak. A szakértők a jelentős energiapazarlás mellett arra is felhívják a figyelmet, hogy számos készüléknél az akkumulátor élettartama is lerövidülhet ilyen használat mellett.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.