Hirdetés

15 éves a GSM technológia



|

Július 1-én volt az első GSM-en alapuló telefonhívás 15. évfordulója.

Hirdetés

Az azóta eltelt másfél évtizedben a GSM forradalmasította a mobilkommunikációt, Jelenleg minden harmadik ember rendelkezik mobiltelefonnal, a GSM előfizetők száma elérte a kétmilliárdos határt.
Nincs még egy olyan kommunikációs technológia, amely ilyen jelentős hatással bírt volna: a felhasználók számának tekintetében a GSM túlszárnyalja az internetet, a személyi számítógépeket és a vezetékes telefonokat.

Jan Uddenfeldt, az Ericsson technológiai stratégiai alelnöke, szerint: „A GSM folyamatosan növekszik, amióta 15 évvel ezelőtt kereskedelmi használatba helyezték. Az elmúlt tíz évben ez a növekedés exponenciális volt, és büszkén jelenthetem ki, hogy az Ericssonnak jelentős része van e technológia fejlesztésében".

„Ami a jövőt illeti, a továbbfejlesztett GSM technológia, mint például a 3G, néhány éven belül megduplázhatja az internetfelhasználást. A 3G technológia – különösen a fejlődő piacokon – gyakran az interneten rendelkezésre álló információ elérésének egyetlen módja. Ez az egyik terület, ahol az Ericsson megvalósítja jövőképét: egy teljes körű kommunikációra épülő világ elsőrendű mozgatórugója."
Az Ericsson az idei évben megünnepli a mobiltelefon 50. évfordulóját is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.